Projectleider in de rol van contractmanager (32 - 36 uur)
Standplaats:Breda
De organisatie
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!
 
Als waterschap dragen we bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdadingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners. 
 
 
Het proces (afdeling) Bouwen voert de regie over de technische projecten voor het waterschap. Binnen het proces Bouwen werken circa 75 vaste en ingeleende professionals, verdeeld over 7 teams. Als Contractmanager maak je onderdeel uit van het team ABC&T (assistentie, beheersing, contract en toezicht). De Contractmanagers komen periodiek samen om kennis uit te wisselen. Je deelt actief kennis en ervaringen binnen en buiten het waterschap en signaleert daarbij verbeterpunten om het proces bouwen te versterken.

Projectmatig werken
Het proces bouwen gebruikt het IPM model bij het inrichten van haar projectteams. Je kan betrokken zijn in meerdere projectteams. Als contractmanager bepaal je in overleg met het projectteam wat er moet worden uitbesteed, welke contractvorm daarvoor het beste werkt en welke aanbestedingsprocedure wordt gevolgd. Uiteraard ken je de geldende kaders en richtlijnen en pas je deze toe, maar weet hierin ook gemotiveerd ruimte te vinden als dit dienstbaar is aan het project. Je draagt bij aan planningen en het risicomanagement en je zorgt ervoor, dat het contract actueel, betrouwbaar en compleet (ABC) is. Je stuurt Inkoop aan voor de begeleiding van aanbestedingsprocedures en tijdens de uitvoering ben je verantwoordelijk voor de (systeemgerichte) contractbeheersing. Je bent de linking pin tussen het projectteam en marktpartijen en werkt hierbij intensief samen met andere IPM-disciplines. Je pakt je rol wanneer er issues of conflicten tussen de marktpartij en het waterschap ontstaan en escaleert wanneer nodig.
Voorbeelden van projecten zijn: renovatie van rioolgemalen, uitbreiding van een rioolwaterzuiveringsinstallatie, restauratie van historische sluizen, bouw van visvriendelijke gemalen, dijkverbeteringsprojecten en aanleg ecologische verbindingszones.
 
 
HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als verantwoordelijk contractmanager (IPM) in GWW of Bouw projecten, waarbij je verantwoordelijk was voor contractvoorbereiding, aanbesteding en contractbeheersing van diensten en werken;
 • Je hebt aantoonbaar ruime kennis van én ervaring met UAV-GC 2005, AWVODI (of gelijkwaardig), EMVI en SCB;
 • Je hebt aantoonbare kennis van SE, risicomanagement, projectbeheersing, kwaliteitsborging, relevante contractvormen (waaronder E&C D&C, bouwteam) en aanbestedingswetgeving;
 • Je hebt affiniteit met projecten in de waterwereld (waterketen, waterveiligheid en watersystemen);
 • Je beschikt over -en bent in contact met- je netwerk waarbinnen je kennis en kunde kan delen en kan ophalen;
 • Je beschikt over aantoonbare kennis en kunde om bij conflicten tussen het waterschap en de opdrachtnemer effectief te bemiddelen.
     
Competenties
 • De generieke competenties voor de Contractmanager zijn: zelfstandig, analytisch, proactief, resultaatgericht en creatief.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen, tact en geduld zijn attitude-kenmerken waar we veel waarde aan hechten.
 • Je bent aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend;
 • Samenwerken in teamverband: je draagt bij aan een gezamenlijk resultaat;
 • Plannen en organiseren: je beschikt over een hoge mate van persoonlijk leiderschap en neemt verantwoordelijkheid voor je acties en resultaten. Je stelt prioriteiten , onderscheidt hoofd- en bijzaken;
 • Je draagt graag bij aan verbeterprocessen. Je neemt initiatief om zaken bespreekbaar te maken en je durft zaken ook op een creatieve wijze te benaderen.
 • Je hebt aangetoonde bestuurlijke sensitiviteit.
 • Resultaatgericht: je monitort proactief de voortgang, geld, risico’s en adviseert belanghebbenden over beheersmaatregelen;

 
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.
 
Jaarsalaris
Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 58.750,- en maximaal € 81.300,- bruto per jaar (schaal 11) inclusief 21% IKB, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit IKB-budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 
Je ontvangt een jaarcontract. Bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden bieden we je na dat jaar graag een vast dienstverband aan.
 
Ben je enthousiast geworden en kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om te solliciteren.
 
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Joris Zijderveld, senior Contractmanager Bouwen (076 564 1271) of Harry Zomerdijk , teammanager Bouwen (076 564 1358).
Voor overige vragen kun je terecht bij Angela Timmers 076-564 14 25 of Tessie Horn 076-564 11 36 of mailen naar ondersteuningHR@brabantsedelta.nl 
 
Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Vacaturedetails: Projectleider in de rol van contractmanager (32 - 36 uur) bij Waterschap Brabantse Delta