Muskusrattenbestrijder (36 uur)
Standplaats:Brabant
De organisatie
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!
 
Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitgadingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.
De bestrijding van muskus- en beverratten in Noord Brabant tot aan rivier de Maas is door de provincie toegewezen aan waterschap Brabantse Delta. Zij heeft derhalve ook de verantwoordelijkheid voor de bestrijding in de waterschappen Aa en Maas en De Dommel. Het toegewezen gebied is op haar beurt ingedeeld in een westelijk en een oostelijk rayon die elk weer onderverdeeld zijn in totaal 27 bestrijdingsgebieden en deze vormen gezamenlijk de afdeling Muskusrattenbeheer.
 
Als muskusrattenbestrijder krijg je een bestrijdingsgebied toegewezen waarin je verantwoordelijk bent om de populatie muskusratten op een zo laag mogelijk niveau te krijgen en te houden. Je voert zelfstandig digitaal de administratie van de vangsten en rapporteert deze aan de rayonleider. Je maakt en repareert vangmiddelen en je handelt klachten/meldingen van inwoners af.
  • Je bent een buitenmens die graag goede resultaten boekt
  • Je bent in staat zelfstandig te werken, maar zeker ook in teamverband en je vindt het geen probleem om vaak alleen te werken. 
  • Je hebt een goede fysieke conditie, je hebt er geen moeite mee om onder minder goede weersomstandigheden door te werken,
  • Je beschikt goede communicatieve vaardigheden
  • Je beschikt over een zwemdiploma en rijbewijs B.
  • Je werkt in een team dat van aanpakken weet en je voelt je verantwoordelijk voor jouw gebied.
  • Je bent in het bezit van minimaal een MBO 3 diploma en je bent bereid de specifieke Basisopleiding Muskus- en Beverrattenbestrijding te volgen.
  • Je hebt kennis van de flora en fauna in en nabij water en ervaring in het vak is een pré. Je weet het nodige over landbouw, waterhuishouding en jacht.
  • Je bent digitaal goed onderlegd (computer en apps).
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.635,- en maximaal € 3.297,- bruto per maand (schaal 6) exclusief 21% IKB, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit IKB-budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 
Je ontvangt een jaarcontract. Bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden bieden we je na dat jaar graag een vast dienstverband aan.
Ben je enthousiast geworden en kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. Reageren kan tot 1 april 2023, via het formulier hieronder. De eerste ronde van de selectiegesprekken staan gepland op woensdag 5 april 2023 in de ochtend.
Na de eerste ronde gesprekken maakt een ‘veldtest’ onderdeel uit van de selectieprocedure
 
Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Andre Bosters, teammanager via 076 564 11 98. Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Angela Timmers 076 564 14 25 of Tessie Horn 076 564 11 36 of mailen naar ondersteuningHR@brabantsedelta.nl.
 
Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturedetails: Muskusrattenbestrijder (36 uur) bij Waterschap Brabantse Delta