Adviseur elektrotechniek & procesautomatisering (32-36 uur)
Standplaats:Breda
De organisatie
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!
 
Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze collega’s. 

Je komt te werken binnen proces Bouwen. Een enthousiaste energieke club van projectmanagers, omgevingsmanagers, projectbeheersers, contractmanagers, technisch managers en adviseurs van zo’n 60+ collega’s.

Samen voeren zij projecten uit die bijdragen aan het doel van het waterschap. Bijvoorbeeld de aanleg van een ecologische verbindingszone, het verbeteren van een dijk, renovatie van een gemaal of het bouwen van een waterzuiveringsinstallatie. Je komt te werken in verschillende integrale projectteams. Daarnaast heb je regelmatig afstemming met collega’s met een technische rol.

Digitaal en flexibel werken is de toekomst. Je gaat gedeeltelijk vanuit huis werken en daarnaast een aantal dagen op ons mooie kantoor en landgoed Bouvigne in de bossen van Breda.
Ben jij de enthousiaste technisch specialist, met veel verstand van elektrotechniek en procesautomatisering, die 800.000 inwoners en ruim 25.000 bedrijven van Midden- en West-Brabant van schoon water wilt voorzien? Zorg jij er samen met jouw collega’s voor dat onze zuiveringen, gemalen en stuwen veilig en betrouwbaar blijven?

Als expert op het gebied van elektrotechniek en/of procesautomatisering (EPA) adviseer je de projectteams die nieuwe installaties bouwen of renoveren. Je werkt bijvoorbeeld aan rioolwaterzuiveringen, persstations, rioolgemalen, stuwen en gemalen.
Je organiseert en stemt af met diverse andere processen binnen het waterschap, zoals Onderhouden en ICT maar ook met externe partijen zoals de aannemer, het energiebedrijf, adviesbureau.

Je bent betrokken bij het beoordelen van elektrotechnische ontwerpen en acceptatietesten zoals FAT (Fabrieksafname) en SAT (inbedrijfstelling). Het waterschap kent een dynamische  eisenbibliotheek waar je aan bijdraagt. Dit betekent dat leerpunten en nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en het proces een plek moeten krijgen binnen de eisen bibliotheek.
Jij bent de expert op het gebied van Elektrotechniek en/of Procesautomatisering in het projectteam en kent ook de eisen vanuit het waterschap. Je voorziet de verschillende projecten van advies en bewaakt de correcte uitvoering door de aannemer als zij aan het bouwen zijn.
Je werkt ook samen met de IV’ers van het waterschap en neemt deel aan het centrale overleg en cursussen met andere Elektro specialisten.
  • Je hebt ruimte ervaring (>6 jaar) met werken in de elektrotechniek (laagspanning).
  • Je werkt graag samen in een team en hebt goed ontwikkelde ‘people skills’. Samenwerken met collega’s en de aannemer is echt onderdeel van je werk
  • Je bent enthousiast, energiek en je bent communicatief sterk
  • Ervaring met projectmatig werken en werken in teamverband is een pré
  • Je kunt gestructureerd en zelfstandig werken met deadlines. Je houdt overzicht, coördineert werkzaamheden en houdt van aanpakken.
  • Je hebt ervaring met procesautomatisering of wilt hier graag meer over leren
  • Kennis van Siemens S7 (SCADA), netwerk en bus technologie (profibus / ethernet) en de werking / toepassing van frequentieregelaars is een pré.
  • Je bent bekend met de NEN & ISO normen en in het bezig van een NEN 3140 certificering (“Vakbekwaam persoon”) of hoger of bereid om dit te halen.
  • Elektrotechniek is echt je passie, je wilt jouw ervaring inzetten voor een maatschappelijk hoger doel en je wilt collega’s die hier hetzelfde inzitten
  • Je hebt een MBO+ werkniveau, opleiding en bijbehorende cursussen gevolgd in je vakgebied.
Bij Waterschap Brabantse Delta bieden we je een moderne werkplek met flexibele werktijden waarbij je vanuit jouw technische expertise maatschappelijk bij kan dragen.
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden.
Daarnaast vinden we goed werkgeverschap en een fijne balans tussen werk en privé erg belangrijk.
 
Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.078,00 en maximaal € 4.176,00 bruto per jaar (schaal 9) exclusief 21% IKB, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
Ben je enthousiast geworden en kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om te solliciteren.

Let op: deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Dit betekent dat de sollicitatie snel in behandeling kan worden genomen en de procedure bij het vinden van geschikte kandidaten korter wordt. Je ontvangt zo snel mogelijk reactie van ons en kunt worden uitgenodigd voor een (digitaal) koffiemoment.
 
Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Mariska van Rijswijk Teammanager Omgeving & Techniek (06 52 398 291) of Pierre Klerks Technisch Manager Elektrotechniek (06 38 839 080). Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn (076 564 11 36).
 
Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturedetails: Adviseur elektrotechniek & procesautomatisering (32-36 uur) bij Waterschap Brabantse Delta