Integratie specialist (32 - 36 uur)
Standplaats:
De organisatie
Waterschap Brabantse Delta zorgt voor veilige dijken en kades, zuivert rioolwater, verbetert en bewaakt de kwaliteit van het oppervlaktewater en regelt de hoogte van het water in Midden- en West-Brabant. Zo’n 500 enthousiaste medewerkers zetten zich daar dagelijks voor in met het oog op de toekomst. Dat doen ze niet alleen, maar samen met inwoners, agrariërs, overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen, natuurterreineigenaren en andere organisaties. Samen zorgen we ervoor dat het in Midden- en West-Brabant goed en veilig wonen, werken en genieten is in de buurt van water.
 
Ons waterschap is een overheidsorganisatie waarbij het bestuur vergelijkbaar is met een gemeentebestuur. Dit bestuur wordt eenmaal per vier jaar gekozen door de inwoners van West-Brabant en heeft als taak het beleid vast te stellen en te controleren of dat goed wordt uitgevoerd. De bestuursleden hebben de grote uitdaging om de belangen van inwoners, bedrijfsleven, landbouw, recreatie, natuur en stadsleven met elkaar te verenigen. Ons waterschap is continue in beweging. In de uitvoering van onze taken houden we rekening met de belangen van de samenleving en bereiden ons voor op toekomstige ontwikkelingen. Dit vraagt flexibiliteit en creativiteit van de collega’s en maakt werken bij ons waterschap uitdagend en afwisselend.
 
Bij waterschap Brabantse Delta sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei is hier belangrijk. Net als een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er verschillende mogelijkheden.

Team ICT
Binnen het proces Facilitair & ICT zaken verzorgt het team ICT de gehele aanbodkant van de ICT bij het waterschap. De meer dan 25 leden van het team werken in ICT-projecten, in beheer en ontwikkeling van applicaties, ICT-middelen en de systeem- en netwerken. Samen staan we voor kwaliteit, continuïteit en informatieveiligheid van de ICT. 
Krijg jij energie van het ontwikkelingen en beheren van complexe koppelingen? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres. Integratie wordt namelijk één van onze belangrijkste taken.

Lijkt het jou gaaf om te werken aan slimme oplossingen, die veilige en betrouwbare gegevensuitwisseling onder anderen tussen applicaties mogelijk maken? Wil jij maatschappelijk je steentje bijdragen en helpen om onze integratiearchitectuur door te ontwikkelen? Dan is Integratiespecialist bij Waterschap Brabantse Delta iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als Integratie Specialist kun je wensen van de business verwezenlijken met slimme integraties. Samen met onze informatieanalisten ontwerp en beschrijf je de koppelingen. Jij bent vervolgens verantwoordelijk voor het realiseren, implementeren, onderhouden en optimaliseren van koppelingen tussen bijvoorbeeld interne en externe bedrijfsapplicaties en (landelijke)voorzieningen.

Het huidige integratieplatform wordt gedeeld met de andere twee Brabantse Waterschappen om verschillende schaalvoordelen te halen. Jij kijkt dus hoe koppelingen ook voor de andere Brabantse waterschappen gebruikt kunnen worden.

Integraties realiseren we op basis van API’s en webservices. Daarvoor ontwerp, bouw, beheer en monitor je de integraties in de integratieplatform. Je monitort de integraties op de juiste werking en performance en neemt corrigerende of preventieve maatregelen. Je voert daarnaast updates, migraties en onderhoud uit op de integratiesoftware, dit zodat het integratieplatform betrouwbaar is en blijft werken.

Onze integratiearchitectuur moet toekomstgericht zijn. We ontwikkelen van één integratiecomponent naar een integratielaag met meerdere componenten (denk bijvoorbeeld aan een API Gateway). Focus ligt voornamelijk op het gebied van applicatie-integratie maar we zien ook een ontwikkeling op het gebied van sensordata. Hoe we dit gaan ontwikkelen is nog de vraag.

Je mag dus naast doen ook meedenken met de IT-architecten over de toekomst van onze integratie-architectuur.  

Voel je de uitdaging?
Onze ideale kandidaat vindt het leuk om, samen met de collega's, de dienstverlening en de stabiliteit van de omgeving continu te verbeteren. Verder heb je een hands-on mentaliteit, ben je een teamspeler en handel je proactief. Je doet niet alleen wat je wordt opgedragen, maar gaat juist op zoek naar mogelijkheden om zelf actief invulling aan je werk en de te realiseren doelen van de organisatie vorm te geven. Je beschikt over een analytisch vermogen, zoekt naar creatieve oplossingen en bent resultaatgericht.

Wij vragen een HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur technische informatica) en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Bij voorkeur heb je kennis rondom de meeste van onderstaande onderwerpen, of je kunt deze snel eigen maken:
  • Servicegerichte architectuur;
  • Digitale communicatieprotocollen waaronder HTTP(S), TLS, (S)FTP, HTML, SOAP/XML en REST/JSON, XPATH, XSLT, etc.
  • Enterprise Service Bus/Broker, ervaring met specifiek TIBCO Business Works 6 / BW Cloud Editon (CE), TIBCO Hawk, TIBCO EMS en TEA;
  • API gateway;
  • Ervaring met (keten)monitoring;
  • Ervaring met overheidsstandaarden (zoals STUF);
  • Kennis van programmeertalen zoals Java en .NET;
  • Kennis van SQL-databases, datawarehousing en ETL-processen
Laat je vooral niet afschrikken door al deze termen. Een goede basis en je competenties zijn uiteindelijk veel belangrijker.
Wij zijn een moderne overheidsorganisatie met een plezierige werkcultuur en bieden een werkomgeving die informeel, resultaatgericht is én waar verantwoordelijkheden laag belegd zijn. Opleiding- en ontwikkelmogelijkheden zijn ruimschoots aanwezig, zowel op technisch als persoonlijk vlak.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband van 36 uur minimaal € 3372 en maximaal € 4641 bruto per maand (schaal 10). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21% van je bruto salaris, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen! De vacature blijft openstaan tot het moment dat we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kim Struijs, teammanager ICT, telefoonnummer 076 564 1451. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Angela Timmers (076 564 1425) of Tessie Horn (076 564 1136).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturedetails: Integratie specialist (32 - 36 uur) bij Waterschap Brabantse Delta