Junior adviseur Keringen (waterveiligheid)
Standplaats:
De organisatie
Voor het proces Programmeren & Monitoren zoeken wij een

Junior adviseur Keringen (waterveiligheid)
Je zorgt voor een veilig West-Brabant!
Ben je geen junior meer, kijk dan op onze website voor de vacature specialist Keringen.


(Breda, 36 uur)

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende en gezond oppervlaktewater en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Brabantse Delta beheert ruim 400 km dijken en meer dan 200 kunstwerken die een rol spelen bij waterveiligheid. Wij staan voor een grote verbeteropgave van onze primaire en regionale keringen en aan de start van de volgende ronde  beoordelingen van de primaire keringen. Wij doen dit werk innovatief, doelmatig en integraal rekening houden met de drie veiligheidslagen en in samenwerking met andere keringenbeheerders in Brabant en de rest van Nederland.

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

Team/proces
Onze organisatie is ingericht op basis van processen.
Het team Kennis, binnen het proces Programmeren en Monitoren, bestaat uit meerdere taakgroepen namelijk waterkwaliteit/ecologie, hydrologie, waterveiligheid en waterketen. Het team is verantwoordelijk voor advisering aan diverse processen en met name aan beleid/plannen, programmeren, bouwen, vergunningen, onderhouden en bedienen. Het team speelt binnen het proces Programmeren en Monitoren een belangrijke rol in de PDCA-cyclus en investeert in kennisontwikkeling, zodat we voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen en vraagstukken. De functie valt binnen de taakgroep waterveiligheid.
De functie
Als junior adviseur keringen ondersteun je de senior en specialisten in hun werkzaamheden. Je geeft specialistisch advies aan diverse processen, maar met name aan vergunningen en bouwen (projecten), zoals bij dijkverbetering, verbetering kunstwerken, beoordeling keringen, monitoring keringen en je voert geotechnische berekeningen uit. Je denkt hierin vanuit mogelijkheden in plaats vanuit belemmeringen. Je draait mee in onderzoeken/metingen en innovatie. Je beheert en brengt data op orde. Je modelleert en stelt scripts op ten behoeve van analyses. Je takenpakket is dus boeiend en breed. Het varieert van (bouw)werkzaamheden in of nabij keringen door derden (vergunningen), oplossing zoeken voor pipingproblemen, versterkingsopgaven met meerdere faalmechanismen tot onder andere het verbeteren van oude waterkerende objecten met cultuurhistorische waarde.
Wij vragen
We zoeken een verbinder. Je bent een proactief en enthousiast persoon en weet makkelijk contacten te leggen. Een belangrijk aspect is dat je gevoel hebt bij de belangen en behoeften van anderen en daarop wil anticiperen.

Hoewel een aantal jaren relevante werkervaring altijd welkom is, nodigen we ook nadrukkelijk beginnend keringenspecialisten uit om te solliciteren. Je bent handig in het gebruik van tools ter ondersteuning van databeheer en analyses. Ervaring met datascience is een pré.

Je hebt een opleiding gevolgd op WO of HBO-niveau civiele techniek gerelateerd aan waterveiligheid. Je hebt kennis op het gebied van grondmechanica en geotechnische kennis. 
Wij bieden
Een uitdagende functie voor een medewerker die met plezier een vakinhoudelijke en innovatieve bijdrage levert in een dynamische en ambitieuze omgeving.
Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.966,- en maximaal € 4.024,- bruto per maand (schaal 9). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 
Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ad Bouten, teammanager team Kennis, 076 564 15 87. Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers 076 564 14 25 of Tessie Horn 076 564 11 36.

Solliciteren kan tot en met 6 juni 2022 via onderstaande button. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 10 juni.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturedetails: Junior adviseur Keringen (waterveiligheid) bij Waterschap Brabantse Delta