Juridisch medewerker (civiel)
Standplaats:
De organisatie
Ben jij die enthousiaste juridisch medewerker die bijdraagt aan de realisatie van onze maatschappelijke opgaven, zoals voldoende en schoon water in West- en Midden Brabant en de bescherming van onze 800.000 inwoners tegen overstromingen? Heb je civielrechtelijke kennis en is het behandelen van aansprakelijkstellingen en opstellen van contracten helemaal jouw ding? Dan zoeken wij jou!

Het team Juridische Zaken, Inkoop en Vastgoed van waterschap Brabantse Delta is wegens formatie-uitbreiding op zoek naar een:

Juridisch medewerker (civiel)
32- 36 uur, standplaats Breda


Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd! Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

We hebben bij het waterschap flexibele werktijden. Je kan werken vanuit huis, op ons mooie kantoor op landgoed Bouvigne in Breda of op een buitenlocatie van ons waterschap.

Het team Juridische Zaken, Inkoop en Vastgoed
Binnen ons team werk je samen met zeven juridisch beleidsmedewerkers en een juridisch medewerker die zich meer met bestuursrechtelijke kwesties bezig houdt. Samen met je collega’s van Juridische zaken ben je verantwoordelijk voor de juridische advisering aan collega’s binnen de gehele organisatie, het managementteam, de programmadirectie en het bestuur. 
Naast een teammanager bestaat de rest van het team uit zes inkoopadviseurs en vijf collega’s die zich bezig houden met grondzaken en vastgoed. Zij adviseren de organisatie vanuit hun eigen expertise.
Wat ga je doen?
Als juridisch medewerker met de focus op civielrecht behandel je zelfstandig (eenvoudige) aansprakelijkstellingen. De civielrechtelijke juridische beleidsmedewerkers zijn verantwoordelijk voor de complexere zaken, maar zullen jou daar wel bij betrekken en regelmatig een beroep op jou doen. 

Je adviseert andere processen op civielrechtelijk gebied, denk dan aan advisering over algemene voorwaarden of de inhoud van contracten. Ook stel je ingebrekestellingen, geheimhoudingsverklaringen en overeenkomsten op.

Verder beantwoord je samen met je collega juridisch medewerker in de eerste lijn diverse juridische vragen vanuit de organisatie.
Wij vragen:
We zoeken een klant- en resultaatgerichte juridisch medewerker met een goed gevoel voor wat werken bij een overheid betekent. Je bent proactief, zorgvuldig en kunt zelfstandig werken. Je bent een adviseur die de belangen van het waterschap goed weet te behartigen en je bent in staat om over je eigen discipline heen te kijken.

Kennis en werkervaring:
  • Een juridische HBO opleiding
  • Kennis van en affiniteit met het civiel recht
  • Enige jaren werkervaring bij de overheid is een pre, maar is niet noodzakelijk
Competenties en vaardigheden:
  • Analytisch vermogen
  • Adviesvaardigheden
  • Organisatiesensitiviteit
  • Communicatief vaardig zowel schriftelijk als mondeling. Het vermogen om op alle niveaus goed te communiceren
  • Zelfstandigheid
  • Initiatief tonen
  • Creatief in het bedenken van oplossingen en in staat tot nieuwe inzichten te komen als de situatie daarom vraagt
Wij vragen aan alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren.
Wij bieden
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei vinden wij belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.306,- en maximaal € 4.550,- bruto per maand (schaal 10). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen.
Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.

Je ontvangt in eerste instantie een jaarcontract. Bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden bieden we je na dat jaar graag een vast dienstverband aan.
Interesse?
Ben je enthousiast geworden? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Marieke van Kollenburg, Teammanager Juridische Zaken, Inkoop & Vastgoed, 076 564 10 17 of in de periode van 25 april t/m 2 mei met Denise van der Meer-Doesema, Juridisch beleidsmedewerker, 076 564 11 74. Voor vragen over de procedure is de contactpersoon Patricia Willemsen, HR adviseur, 076 564 18 92.

Reageren op deze vacature kan via onderstaande knop tot en met 22 mei 2022. Op 30 mei 2022 in de middag vinden de (eerste) selectiegesprekken plaats.
 
Wij vinden onze nieuwe collega’s zelf, dus met acquisitie doen we niets.
 

Vacaturedetails: Juridisch medewerker (civiel) bij Waterschap Brabantse Delta