Adviseur beheer watersysteem (36 uur)
Standplaats:
De organisatie
Het proces Programmeren en Monitoren van waterschap Brabantse Delta zoekt een:

Adviseur beheer watersysteem
Een veelzijdig samenwerker in het waterbeheer

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

Het proces programmeren
We zijn een procesgestuurde organisatie. Je gaat werken in het proces programmeren, waarin je samen met andere collega’s (13 FTE) werkt aan de meerjarenprogrammering van de waterschapstaken. Samen met je directe collega’s sla je de brug tussen beleid en uitvoering. We werken daarom intensief samen met collega’s uit andere processen en met externe partners.

We werken volgens de  principes van assetmanagement. We volgen de realisatie van de wateropgaven op hoofdlijnen en houden het gewenste effect van de maatregelen voor ogen. Dit alles vanuit een brede en integrale blik op de opgaven. Indien nodig, sturen we bij. We geven duidelijk aan wat de consequenties zijn van bepaalde (bestuurlijke) keuzes. Zo zorgen we voor een optimale afweging tussen prestaties, kosten en risico’s (én kansen) van onze huidige en toekomstige assets. Daar waar nodig pakken we de regie om de processen en het werk te verbeteren.
De functie
Ben jij de adviseur beheer die het overzicht heeft in onze wateropgaven en kan adviseren over de te nemen maatregelen in het watersysteem?
 • Samen met de adviseur programmeren (assetmanager) zorg je voor het opstellen en bijsturen van een meerjaren programmering van maatregelen. Denk hierbij aan projecten voor waterbeschikbaarheid, het tegengaan van wateroverlast of projecten voor het verbeteren van de waterkwaliteit.
 • Je levert een bijdrage aan het beoordelen van projectinitiatieven en benodigde proces tot aan de uitvoering. Daarvoor werk je veel samen met beleids- en vakspecialisten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het inzicht en overzicht van de voortgang van de projecten versus de strategische doelen die de organisatie heeft gesteld. Hiervoor maak je bijvoorbeeld rapportages met behulp van GIS-kaarten.
 • Je zorgt voor het verder verbeteren van de datakwaliteit, -beschikbaarheid en -bruikbaarheid van onze assets. Je bent vaardig in het analyseren van data en weet verschillende soorten data te combineren tot nieuwe informatie.
 • Je stelt regelmatig adviezen en rapportages op of je levert hier een bijdrage aan. Zo zorg je bijvoorbeeld voor het actueel houden van een aantal deelbestrijdingsplannen van het calamiteitenplan, geef je input op de evaluatie van het beregeningsbeleid en adviseer je in projecten. De onderwerpen die voorbij komen zijn veelzijdig!
 • Je neemt deel aan het de crisisbeheersing van het waterschap. Je zorgt bijvoorbeeld voor de benodigde data waarop het calamiteitenteam beslissingen kan nemen. Je draait hiervoor (1* 6 weken) mee in de 24/7 wachtdienst.

De werkvelden van de adviseurs beheer liggen op het gebied van waterveiligheid, watersystemen (waterkwantiteit, waterkwaliteit) of de waterketen. Jouw werkzaamheden concentreren zich vooral op watersystemen. 
Wat zoeken we?
 • Je opleiding (minimaal HBO) kan divers zijn: watermanagement, watersystemen, waterbeheer, ecologie, of civiele techniek.  Belangrijk is dat je affiniteit hebt met de taakvelden van het waterschap. Dit kun je ook opgebouwd hebben via de praktijk of werkervaring.
 • Je hebt ervaring of goede ideeën over het professionaliseren van de data van onze assets, het vergroten van de betrouwbaarheid en de bruikbaarheid hiervan. Je bent graag bezig met data om er informatie van te maken en deze te delen. Ervaring met het gebruik van ArcGIS is een pré.
 • Je bent analytisch, zorgvuldig en hebt oog voor detail. Bekende of onbekende onderwerpen ga je graag samen met andere ontdekken en verbeteren.
 • Door je manier van communiceren, zowel mondeling als in rapporten, maak je makkelijk verbinding met collega’s van andere processen en weet je expertise van het watersysteem en data(beheer) goed over te brengen.
 • Je bent een echte teamspeler en een doorzetter als het net even wat anders loopt dan gepland.
Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Digitaal en flexibel werken is de toekomst. Je werkt een aantal dagen op ons mooie kantoor op het landgoed Bouvigne in Breda –een fantastische werkplek-, en gedeeltelijk vanuit huis of elders.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.306,- en maximaal € 4.550,- bruto per maand (schaal 10). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Daarmee kom je op een jaarsalaris van maximaal € 66.000,-.  Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen. Je ontvangt een jaarcontract. Bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden behoort na dat jaar een vast contract tot de mogelijkheden. Voor de wachtdienst krijg je een aparte vergoeding.
Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Reageren kan tot maandag 18 oktober, via onze website. De eerste ronde van de selectiegesprekken staat gepland op vrijdag 22 oktober. De tweede gespreksronde staat gepland op woensdag 3 november.

Bij vragen over de functie kan je contact opnemen met René Lambregts, manager Programmeren en Monitoren (076 564 19 10). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn ( 076 564 11 36).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturedetails: Adviseur beheer watersysteem (36 uur) bij Waterschap Brabantse Delta