Informatieanalist (32-36 per week)
Standplaats:
De organisatie
Waterschap Brabantse Delta zorgt voor veilige dijken en kades, zuivert rioolwater, verbetert en bewaakt de kwaliteit van het oppervlaktewater en regelt de hoogte van het water in Midden- en West-Brabant. Zo’n 500 enthousiaste medewerkers zetten zich daar dagelijks voor in met het oog op de toekomst. Dat doen ze niet alleen, maar samen met inwoners, agrariërs, overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen, natuurterreineigenaren en andere organisaties. Samen zorgen we ervoor dat het in Midden- en West-Brabant goed en veilig wonen, werken en genieten is in de buurt van water.
 
Ons waterschap is een overheidsorganisatie waarbij het bestuur vergelijkbaar is met een gemeentebestuur. Dit bestuur wordt eenmaal per vier jaar gekozen door de inwoners van West-Brabant en heeft als taak het beleid vast te stellen en te controleren of dat goed wordt uitgevoerd. De bestuursleden hebben de grote uitdaging om de belangen van inwoners, bedrijfsleven, landbouw, recreatie, natuur en stadsleven met elkaar te verenigen. Ons waterschap is continue in beweging. In de uitvoering van onze taken houden we rekening met de belangen van de samenleving en bereiden ons voor op toekomstige ontwikkelingen. Dit vraagt flexibiliteit en creativiteit van de collega’s en maakt werken bij ons waterschap uitdagend en afwisselend.
 
Bij waterschap Brabantse Delta sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei is hier belangrijk. Net als een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er verschillende mogelijkheden.

Het team ICT-diensten
Binnen de afdeling facilitaire zaken verzorgt het team ICT-diensten de gehele aanbodkant van de ICT bij het waterschap. De 25 leden van het team werken in ICT-projecten, in beheer en ontwikkeling van applicaties, ICT-middelen en de systeem- en netwerken. Samen staan we voor kwaliteit, continuïteit en informatieveiligheid van de ICT.
 
Voor dit team zoeken wij per direct een

Informatieanalist
(32-36 uur per week, standplaats Breda)
 
Wat ga je doen
In de functie van informatieanalist sla je bruggen tussen onze gebruikers (business), informatie en techniek. Door jouw communicatieve vaardigheden en analytisch vermogen ben je in staat de wensen van de gebruikers te vertalen, de gegevensstromen van applicaties te beschrijven en de onderlinge samenhang in beeld te brengen. Op basis daarvan kom je samen met de IT Architect en vakspecialisten tot het beste (functioneel) ontwerp. Dit ontwerp bevat heldere requirements waar onze applicatiebeheerders, databaseadministrators en systeem- en netwerkbeheerders mee verder kunnen. Ook gedurende het lopende project blijf je betrokken en lever je input voor het implementatie- en acceptatieproces. In de beheerfase voer je informatieanalysewerk uit op wijzigingen, ben je betrokken bij de doorontwikkeling van de informatievoorziening en gegevensstromen en bewaak je de doelen.

Je zet je deskundigheid ook in bij het verbeteren van onze manier van werken en het opzetten en verkennen van nieuwe ICT-voorzieningen. Als informatieanalist draagt je bij aan de consistentie, continuïteit en toekomstvastheid van de ICT architectuur; het uitvoeren van het informatiebeleidsplan. Je draagt bij aan de coördinatie van de innovatie van de totale informatievoorziening. Verschillende ICT-diensten zijn uitbesteed. Als informatieanalist onderzoek je diensten en producten en adviseer je de contractmanager.

Je werkt samen met de informatie-adviseurs en functioneel beheerders en bent de linking-pin richting de techniek. De informatieanalist kan niet zonder samenwerking met de betrokken stakeholders en andere teams. Je zoekt proactief de stakeholders op en betrekt deze bij de totstandkoming van een goed en gedegen ontwerp of advies.
 
Je bent
 • proactief, initiatiefvol en resultaatgericht.
 • in staat een probleem te ontleden en de herkomst ervan en de interne samenhang te beschrijven; je vindt de vraag achter de vraag en kunt dit, in combinatie met beleid, vertalen naar een beheersbaar (functioneel) ontwerp.
 • Je hebt zicht op behoeften, belangen en het krachtenveld van de eigen organisatie en houdt hiermee rekening bij het nemen van beslissingen en acties; je bent omgevingssensitief.
 • goed bekend met de meerwaarde van data en hoe je dit met de integratie van verschillende systemen kunt realiseren.
 • gestructureerd in je werk; je werkt volgens afgesproken procedures en onderhoudt deze.
 • actief in het volgen van IT-ontwikkelingen, innovaties en daarbij behorende opleidingen.
 • communicatief en schriftelijk vaardig.
 • in staat (technische) ontwikkelingen binnen en buiten het waterschap te overzien en deze mee te nemen in je informatieanalyse werk.
 • bent gericht op samenwerking met de verschillende stakeholders en in teams; proactief de stakeholders opzoeken en betrekken. Terugkoppeling geven en ontvangen gaat je goed af.

Je hebt
 • een HBO werk- en denkniveau en een afgeronde HBO/WO opleiding bij voorkeur in de richting van Informatica, Informatiemanagement of Bedrijfskunde.
 • ervaring met het werken volgens IT-processen/methodieken en informatieanalysemethoden (zoals ITIL, BiSL, TOGAF, Archimate (Enterprise Architecture), UML e.d.).
 • kennis van de structuur en werking van systemen en applicaties.
 • natuurlijk overwicht en je bent iemand die helder en overtuigend communiceert.
 • ervaring in het opstellen van functionele- en technische programma’s van eisen en
 • datamodellen/koppelingen.

 
Wij bieden
Wij zijn een moderne overheidsorganisatie met een plezierige werkcultuur en bieden een werkomgeving die informeel, resultaatgericht is én waar verantwoordelijkheden laag belegd zijn. Opleiding- en ontwikkelmogelijkheden zijn ruimschoots aanwezig. Meer info over het waterschap? Bekijk de film waterschap Brabantse Delta

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband van 36 uur minimaal € 3306 en maximaal € 4550 bruto per maand (schaal 10). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21% van je bruto salaris, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 
Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kim Struijs, teammanager ICT- diensten, telefoonnummer 076 564 1451. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn (076 564 11 36)
 
Solliciteren kan tot en met zondag 31 oktober via onderstaande button. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op vrijdag 5 november 2021.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Vacaturedetails: Informatieanalist (32-36 per week) bij Waterschap Brabantse Delta