Projectmanager Waterveiligheid
Standplaats:Breda
De organisatie
Ben jij dé enthousiaste en ervaren Projectmanager die ervoor zorgt dat onze projecten in goede samenwerking verlopen met interne en externe stakeholders? Lijkt het jou uitdagend om mee te werken aan grote maatschappelijke opgaven, zoals voldoende en schoon water in West- en Midden Brabant en onze 800.000 inwoners beschermen tegen overstromingen?
Bij Waterschap Brabantse Delta bieden we je een uitdagende, moderne werkplek met gepassioneerde collega’s waarbij je vanuit jouw expertise in omgevingsmanagement een positieve maatschappelijke impact kan hebben.

 Projectmanager Waterveiligheid (32 - 36 uur)
 Breda


Bij wat voor organisatie ga je werken?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende water van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Innovatief, gericht op duurzaamheid, met veel persoonlijk leiderschap, samen met collega’s en al onze gebiedspartners zoals onze inwoners, bedrijven en gemeenten.
 
Waar kom je terecht?
Bij één van de leukste overheidswerkgevers van Nederland! Waterschap Brabantse Delta heeft een open en informele cultuur waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ambitie, initiatief, experimenteren en nieuwe ideeën worden gestimuleerd. We leren graag van jouw ervaring en verwelkomen je graag in het ons team met collega projectmanagers.
Je komt te werken binnen proces Bouwen. Een enthousiaste en energieke club van zo’n 65 collega’s die werken volgens het IPM model en zich bezig houden met bijvoorbeeld de aanleg van een ecologische verbindingszone, het verbeteren van dijken, renovatie van een gemaal of het bouwen van een rioolwaterzuiveringsinstallatie.
Je werkt met je projectteam (IPM) aan de verbetering van de primaire en regionale keringen in Brabant. Als Projectmanager bij het waterschap ben je breed inzetbaar op uiteenlopende complexe projecten en is het aan jou om te zorgen dat een project maatschappelijk landt binnen een (politiek-bestuurlijke) omgeving. Je start met de verbetering van onze keringen en kunt in de toekomst ook ingezet worden op watersysteem en waterketen projecten. Dat maakt deze baan interessant en dynamisch.
Naast de projectteams waar je onderdeel van bent, heb je regelmatig afstemming met collega projectleiders en projectmanagers en collega’s van andere processen zoals programmeren, onderhouden, grondzaken en beleid en plannen.
Digitaal en flexibel werken is de toekomst. Je werkt een aantal dagen op ons mooie kantoor op het landgoed Bouvigne in Breda – een fantastische werkplek - , en gedeeltelijk vanuit een projectlocatie of vanuit huis.
 
Wat ga je doen?
Binnen het proces Bouwen ga je voor onze  projecten aan de slag als ervaren projectmanager en ben jij de schakel tussen het projectteam en de (interne) opdrachtgever. Je bepaalt gezamenlijk een strategie en zorgt voor een goede afstemming tussen betrokken partijen, op bestuurlijk niveau, binnen je eigen projectteam en in de eigen organisatie. Daarbij schakel je op verschillende abstractieniveaus en onderscheid je de belangen per betrokkene. Je neemt je stakeholders mee in de plannen en veranderingen, stemt af met de andere leden van je IPM team en geeft leiding aan het projectteam, bestaande uit de IPM-rollen; manager projectbeheersing, omgevingsmanager, technisch manager en contractmanager.

Projectmanagement in de senior rol houdt onder andere het volgende in:
 • Je bent als ‘opdrachtnemer’ integraal verantwoordelijk voor de realisatie van het project binnen tijd, geld, kwaliteit (GROKIT). Je werkt met het projectteam (IPM), betrokken interne en externe adviseurs en bestuurders.
 • Je bent betrokken bij integrale planvormingsprocessen in een complexe politieke omgeving voorafgaand aan de start van dijkversterkingsprojecten. Je werkt daarin nauw samen met collega’s van planvorming, programmeren en onderhouden.
 • Je agendeert proactief strategische relevante onderwerpen in een project. Je signaleert daarbij meekoppelkansen, risico’s en stuurt op besluiten in het belang van het project en het waterschap.
 • Je bent verantwoordelijk voor de afstemming en het opbouwen van een duurzame relatie met verschillende stakeholders. Dit kan gaan om overheidspartners, bewoners, belangenorganisaties, maar ook interne adviseurs, collega’s en bestuurders.
 • Je haalt, samen met jouw team, wensen en eisen op, overziet de impact hiervan op projectdoelen en je managet de verwachtingen bij de verschillende stakeholders. Je kunt goed omgaan met de spanning tussen het contract, de projectscope, het waterschapsbelang en belangen van stakeholders.
Wat zoeken we?
  • Je hebt een ruime ervaring als senior projectmanager opgedaan bij verschillende (overheids)organisaties en bent helemaal thuis in complexe bestuurlijke samenwerkingen en besluitvorming. Ervaring met dijkversterkingsprojecten of waterveiligheid is een pré.
  • Je bent in staat strategisch integraal te denken en dit in goede samenwerking in te zetten tijdens de planvomingsfase en loop een project. Je schakelt makkelijk op verschillende abstractieniveaus, van strategisch naar operationeel en terug.
  • Je bent een energiek, nieuwsgierig, vernieuwend en empathisch persoon. Je houdt van jezelf ontwikkelen en uitdagen en anderen hierin te inspireren. Je staat stevig in jouw schoenen, bent assertief, bent duidelijk en comfortabel met het stellen van grenzen en managen van verwachtingen
  • Je hebt ervaring met leidinggeven aan een projectteam en samenwerken met counterparts bij adviesbureaus en aannemers
  • Je hebt affiniteit met maatschappelijke opgaven, zoals de verbetering van keringen, natuurontwikkeling, en (complexe) gebiedsprocessen.
  • Je bent een echte teamspeler en netwerker, je kunt je goed verplaatsen in de belangen van anderen en bent in staat mensen te motiveren en verbinden
  • Je hebt ervaring met het IPM werken, systems engineering (o.a. klanteis-specificatie) en het leveren van een bijdrage in verschillende (innovatieve) contractvormen
  • Je hebt minimaal HBO+ werk- en denkniveau
Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband van 36 uur minimaal € 4.108,- en maximaal € 5.821,- bruto per maand (schaal 12). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 20% bovenop je bruto salaris. Dit extra bedrag varieert van € 820,- tot € 1.164,- bruto per maand. Jouw individueel keuzebudget kun je uit laten betalen of inzetten voor onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en extra verlofdagen van kopen. Deze vacature betreft een vaste functie. Je ontvangt in eerste instantie een jaarcontract. Bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden wordt dit na dat jaar omgezet naar een vast contract.
 
Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone projecten doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. LET OP: Reageren kan tot en met 22 augustus, via onze website. De eerste ronde van de gesprekken staat gepland op 31 augustus. Eventuele tweede gesprekken vinden plaats op 9 september.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Martijn van Elswijk, Manager Bouwen (076 564 1271). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn (076 564 11 36).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Vacaturedetails: Projectmanager Waterveiligheid bij Waterschap Brabantse Delta