Bijbaan Apothekersassistent klinische apotheek

Je hebt behoefte aan flexibele werktijden en je wilt je vakkennis als apothekersassistent up to date houden. Dat kan! Ga aan de slag als oproepmedewerker voor 8 tot 16 uur per week bij St. Antonius Nieuwegein en Utrecht.
 
EenheidKlinische Farmacie
LokatieUtrecht / Nieuwegein
De eenheid
Werken in het St. Antonius Ziekenhuis betekent werken in een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland. Bij ons staan, naast de beste patiëntenzorg, innovatie en onderzoek centraal. Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. De ruim 6.000 betrokken medewerkers zetten zich dagelijks in om onze missie ’samen zorgen voor kwaliteit van leven’ waar te maken.

Jouw werkplek
Als apothekersassistent Klinische Farmacie ga je aan de slag in het team Farmaceutische Dienstverlening dat deel uitmaakt van de eenheid Farmacie. De 45 enthousiaste collega’s van dit team kunnen niet wachten om jou te ontmoeten. Zij geven je graag een warm welkom en zorgen ervoor dat je goed ingewerkt wordt.
 
De functie
Samen met je collega’s zorg jij voor een goede en veilige medicatievoorziening in het ziekenhuis. Als apothekersassistent Klinische Farmacie doe je dit voor de patiënten op verpleegafdelingen, de Spoedeisende Hulp (SEH), Preoperatieve screening en de Intensive Care (IC).
Je vraagt patiënten die opgenomen worden naar hun medicatie, medische geschiedenis en eventuele allergieën. Ook spreek je met artsen en verpleegkundigen. Deze informatie verwerk je zorgvuldig in het elektronisch patiëntendossier.
Geneesmiddelen die via een infuus, injecties of bijvoorbeeld voeding toegediend moeten worden, maak jij klaar op de verpleegafdeling of IC. Je werkt hierbij altijd samen met een directe collega, omdat 2 paar ogen meer zien dan 1.
Als oproepmedewerker ga je aan de slag met het voeren van opnamegesprekken op de verpleegafdelingen of de SEH en met het klaarmaken van medicatie op de verpleegafdelingen. Je komt terecht in een enthousiast en divers team van 45 vaste collega’s met verschillende functies en taken.

De werktijden zijn:
 • 08.00-16.30
 • 09.30-18.00
 • 13.30-22.00
Je werkt voornamelijk op locatie Nieuwegein en indien mogelijk voor jou, wissel je dit af met locatie Utrecht.
Het profiel
Nauwkeurigheid en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn onmisbare competenties in deze functie. Daarnaast vragen wij:
 • Een mbo-diploma Apothekersassistent;
 • Beschikbaarheid van 8 tot 16 uur per week, met de intentie om dit voor langere tijd als serieuze bijbaan te hebben;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
Het aanbod
Een mooie kans om kennis te maken met de (klinische) apotheek in het ziekenhuis en tegelijkertijd je vakkennis te behouden en uit te breiden. Jouw collega’s zorgen ervoor dat je goed wordt ingewerkt en je snel thuis voelt in het team. Daarnaast bieden wij:
 • Flexibele werktijden binnen een nul-uren contract;
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.391,- en  €3.484,- (FWG-40, Cao Ziekenhuizen) op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en opleiding. (Dit salaris wordt in juni 2024 verhoogd met 5% conform cao);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder en 13e maand;
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding vanuit de St. Antonius Academie;
 • Deelname aan ons carrièreportaal ‘Sterk in je Werk’.
De procedure
Wil je meer informatie over deze functie? Inger Millenaar, teamhoofd Farmaceutische Klinische Dienstverlening, heeft alle details en is te bereiken via 088 320 85 91.

Solliciteren
We kijken uit naar jou sollicitatie, die je kunt insturen via de sollicitatiebutton. Solliciteren kan zolang de vacature online staat. Je ontvangt zo snel mogelijk een terugkoppeling.

 
Vacaturebutton