ANIOS Beschouwende Specialismen

De afdeling Interne Geneeskunde van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht heeft vanaf 1 augustus plek voor een ANIOS voor de Beschouwende Specialismen voor 38 uur per week. Je werkt zowel op de spoedeisende hulp als op de klinische afdelingen. We bieden je een uitdagende werkplek binnen een gedreven team waar je veel leert en jezelf verder kan ontwikkelen.
 
EenheidZorgeenheid Geneeskunde
LokatieUtrecht
De eenheid
Samen zorgen voor de kwaliteit van leven, daar staan onze 6.000 betrokken medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis voor. Naast de beste patiëntenzorg staat innovatie en onderzoek centraal. We zijn niet voor niets een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland (onderdeel van de STZ). En dat stralen we ook graag uit door onze focus te leggen op continue verbetering van onze zorg. Denk aan de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker.

Jouw werkplek
De afdeling Interne Geneeskunde verzorgt nagenoeg alle differentiaties binnen het vak, zoals endocrinologie, nefrologie, hematologie en oncologie. Er is een groot en gevarieerd patiëntenaanbod waarbij acute interne geneeskunde een belangrijke rol heeft. De afdeling Interne Geneeskunde op de locatie Utrecht levert zorg voor de specialismen acute en algemene interne geneeskunde, oncologie, longziekten, neurologie, cardiologie, MDL en reumatologie.
Op de afdeling Inwendige Ziekten, zowel in Nieuwegein als in Utrecht, werkt een groot team van AIOS en ANIOS. Het opleiden staat hoog in het vaandel. Wij bieden frequente onderwijsmomenten en intensieve supervisie. Een veilig en stimulerend werkklimaat vinden wij erg belangrijk.
 
De functie
Als ANIOS Beschouwende Specialismen ben je betrokken bij de zorg voor patiënten van de Interne geneeskunde, MDL, reuma, neurologie, longziekten en cardiologie op de locatie Utrecht. Een groot deel van je werkzaamheden verricht je op de Spoedeisende Hulp en daarnaast op de klinische afdelingen Interne Geneeskunde en Longziekten in de rol van zaalarts. Als ANIOS werk je onder supervisie van een medisch specialist van het betreffende specialisme. Je participeert in avond-, nacht- en weekeinddiensten.

Je houdt je onder meer bezig met:
 • De eerste opvang en beleid op de spoedeisende hulp en de spoedeisende en consultatieve zorg op de klinische afdelingen voor de diverse specialismen;
 • Anamnese en lichamelijk onderzoek;
 • Aanvragen en beoordelen van laboratoriumonderzoek en beeldvormend onderzoek (zo nodig met hulp van de radioloog);
 • Afspreken van beleid ten aanzien van opname en ontslag, toediening medicatie, infuusbeleid, zuurstoftoediening en het verdere beleid ten behoeve van de zorg voor de betreffende patiënten.
Het profiel
 • Je bent BIG-geregistreerd basisarts;
 • Je hebt affiniteit met de interne geneeskunde / beschouwende specialismen;
 • Uiteraard ben je sociaal en communicatief vaardig;

 
Het aanbod
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • Inschaling in FWG 65 (cao Ziekenhuizen) en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Toegang tot ons ziekenhuisnetwerk van artsen en zorgprofessionals, opent een deur naar jouw toekomst;
 • Een uitdagende werkplek waar ervaring kan opdoen en samen met een team gedreven collega’s hoogwaardige, kwalitatieve zorg levert aan een heel diverse patiëntenpopulatie.


 
De procedure
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Dr. P. Chr. de Jong, internist-oncoloog, te bereiken via het opleidingssecretariaat Interne geneeskunde, T. 088-3205351.

Solliciteren
Wil jij graag aan de slag binnen onze beschouwende specialismen? Stuur ons jouw motivatiebrief met cv via de solliciteerbutton hieronder en je hoort z.s.m. of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je kunt je sollicitatie richten aan Dr. P. Chr. De Jong.


 
Vacaturebutton