Projectmanager Waterveiligheid
SectorProjectleider
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur36
Onze organisatie
Zonder waterschappen lag Brabant aan zee, kon je een dagje kanovaren of suppen op een meertje wel vergeten en zou afvalwater geen belangrijke energiebron zijn. Waterschap Aa en Maas zorgt voor sterke dijken, gezuiverd afvalwater en de aanwezigheid van voldoende schoon water in beken en sloten. Zo dragen wij bij aan een veilige en gezonde leefomgeving. Om te zorgen dat de inwoners van ons beheersgebied droge voeten houden, zoeken wij een ervaren projectmanager Waterveiligheid. Iemand die de voorgenomen dijkversterking in perfecte banen leidt. Ben jij de dijk van een projectmanager die ons komt versterken?

 
Wat ga je doen
Het veranderende klimaat vraagt om stevige, gebiedsgerichte oplossingen. Om te zorgen dat ons beheersgebied droge voeten houdt, zijn we bezig met de versterking van grote waterveiligheidsprojecten, zoals Ravenstein-Lith en Cuijk-Ravenstein.
Met een versterkingsopgave van 110 kilometer aan dijken speelt waterschap Aa en Maas een belangrijke rol in het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Als projectmanager dijkversterkingen speel je hierbij een doorslaggevende rol. Jij gaat namelijk het complexe dijkversterkingsproject Lith-Bokhoven managen en kun je direct laten zien wat je in je mars hebt. Dat is geen solo-optreden; je stuurt een IPM-team aan dat bestaat uit medewerkers van ons waterschap, ingenieursbureaus en later ook aannemers. Daarbij heb je oog en gevoel voor onderlinge verhoudingen en stimuleer je effectief samenwerken. Mogelijk ga je ook een rol spelen bij dijkversterking Doeveren (planuitwerking 2023).

De projecten die jij gaat leiden zijn behoorlijk veelzijdig en innovatief van aard. Op technisch vlak, maar ook zeker op het gebied van samenwerking met onder meer de marktpartijen. Aan jou de taak om hiervoor een strategie te ontwikkelen en die ook toe te passen. We kunnen jou inzetten in alle fasen – van verkenning tot en met realisatie – van dijkversterkingsprojecten. De continu veranderende ‘omgeving’ binnen de projecten is een belangrijk facet waar jij goed op weet in te spelen. Hierbij is het creëren van draagvlak een speerpunt. Door de omgeving erbij te betrekken, belangen en wensen te achterhalen en verwachtingen goed te managen, zorg je dat iedereen weet waaraan hij toe is. Dijkversterkingsprojecten kunnen rekenen op een grote bestuurlijke belangstelling. Je gaat dus zorgvuldig en transparant te werk. Kortom: het is een belangrijke en uitdagende taak, maar bovenal een prachtige functie met een betekenisvolle opdracht.
 
Jouw achtergrond

Onze gedroomde projectmanager Waterveiligheid kan achter de (meeste) volgende punten een vinkje zetten:

 • Je bent besluitvaardig en resultaatgericht. Je bent eindverantwoordelijk voor het opleveren van het gewenste projectresultaat, goed en op tijd.
 • Als een moderne coach heb jij het talent om jouw team te laten functioneren als een goed geoliede machine. Ook vragen we jou om een minder ervaren projectleider mee op te leiden.
 • Je grijpt het initiatief en levert een proactieve bijdrage in de vakgroep Projectmanagement.
 • Je werkt en denkt op hbo+- of wo-niveau.
 • Op je cv staat 10 jaar werkervaring, waarvan minstens de helft als projectmanager in complexe, omvangrijke ruimtelijke/infrastructurele projecten.
 • Je bent goed in het aansturen van IPM-projectteams van een behoorlijke omvang en hebt ook een opleiding gevolgd op het gebied van projectmanagement.
 • Projectmatig werken is voor jou gesneden koek.
 • Je hebt gevoel voor verhoudingen binnen een politieke organisatie.
 • Je bent een teamspeler pur sang.

 
Je salaris
Waarschijnlijk heb je alláng gezien dat dit een stevige functie is. Jouw werk belonen we met een dito arbeidsvoorwaardenpakket.
 • Een uitstekend salaris: afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt jouw jaarsalaris maximaal € 87.500,- bruto, inclusief Individueel Keuze Budget (IKB), bij een werkweek van 36 uur. 
 • Een Individueel Keuze Budget van 21% (inclusief 8% vakantiegeld) om bijvoorbeeld extra verlof te kopen.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden van de bovenste plank. Zo hebben we een solide pensioenregeling, fietsplan en tegemoetkoming in de reiskosten van woon-werkverkeer. Hybride werken is bij ons mogelijk, hiervoor geven we je een thuiswerkvergoeding. Meet-and-greets met je collega’s vinden plaats op ons kantoor in Den Bosch en onze projectlocaties.
 • We vinden jouw vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Daarom krijg je een persoonsgebonden opleidingsbudget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar. Daar kun je lekker van shoppen in het goedgevulde opleidingswarenhuis.
 • Je komt terecht in een warm nest: je collega’s zijn leuke, sociale en ambitieuze mensen die niet te beroerd zijn een stapje extra voor een ander te zetten.
 • Je krijgt een degelijk inwerkprogramma.
We zijn al eens uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie en wonnen de FUTURPROOF-award. En eind 2021 vroegen we onze medewerkers om een beoordeling: in welke mate kun jij doen waar je goed in bent? Het resultaat was een klinkende acht als rapportcijfer. Daarmee waren we het beste waterschap van de klas!

We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie van 2018. We geloven dat dit (mede) komt doordat we investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou!
 
Meer informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kun je bellen met Frans Jorna, afdelingshoofd Waterveiligheid. Zijn nummer is 06-46241987. Wil je meteen solliciteren? Dat horen we het liefst! Stuur je cv en motivatie uiterlijk 4 september a.s. aan het cluster P&O. Dit kan via onderstaande button. De sollicitatiegesprekken zijn in de week van 5 september.

Als jij onze nieuwe projectmanager Waterveiligheid wordt, vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bovenal kun jij rekenen op een warm welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  
 
Vacaturedetails: Projectmanager Waterveiligheid bij Aa en Maas