Projectmanager
SectorProjectleider
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur34
Onze organisatie

Werken met water doet er toe! In het oosten van Brabant zorgt waterschap Aa en Maas voor veilig, voldoende en schoon water. We hebben voortdurend oog voor onze omgeving en voor de grote uitdagingen die de toekomst brengt, zoals het veranderende klimaat. Dat vraagt van ons dat we innovatief zijn, duurzame oplossingen bedenken en nauw samenwerken met gemeenten, burgers, agrariërs en bedrijven. In ons waterbeheerplan staan diverse ambities voor de onderwerpen waar we aan werken. Daar krijgt onze nieuwe collega volop mee te maken!

 

Wat ga je doen

Als projectmanager leid je bestuurlijk dynamische en multidisciplinaire projecten en ontwikkelingen van de afdeling Grondzaken en Inrichting. Je staat aan het begin van gebiedsontwikkelingen en zorgt dat onze ambities en die van anderen samengevoegd worden tot een uitvoerbaar en werkpakket van projecten. Je zorgt ervoor dat de projecten en ontwikkelingen waar je aan werkt gerealiseerd worden binnen gestelde tijd, budget, kwaliteit en randvoorwaarden. Je bent in- en extern het gezicht én aanspreekpunt van het project. Je interne partners zijn projectleiders, specialisten, managers, directie en bestuursleden. Extern heb je veel contact met partners als gemeenten, provincie, terreinbeherende organisaties, ZLTO, adviesbureaus, ondernemers en bewoners van ons beheergebied.
 
Je werkpakket is bijzonder veelzijdig. Je zorgt ervoor dat je projectteam goed functioneert. Als projectmanager zorg je dat de projectteamleden hun input leveren, en je maakt je sterk voor het resultaat. Je denkt actief mee over de inzet van mensen en waar ze het beste tot hun recht komen. Je bent verantwoordelijk voor de budgettering en de voortgang van het project. Je bent sparringpartner voor zowel de ambtelijke als bestuurlijke opdrachtgever en houdt hen pro-actief op de hoogte van wat er speelt in je project.
 
In de afdeling hebben de projectmanagers een coachende rol naar projectleiders en junior-projectleiders. Je dient als klankbord en zet je in voor kwaliteitsborging op management- en bestuursvoorstellen. Daarnaast draag je samen met het afdelingshoofd en de programmamanager zorg voor de meerjarenprogrammering, en neem je zitting in project-overstijgende overleggen. Je bent trekker van een gebiedsteam, en zorgt daarin voor aansturing en programmering in die teams. Voor de organisatie ben je aanspreekpunt bij strategische, project overstijgende ontwikkelingen. Je bent kartrekker in de versnellingsopgave van de inrichtingsprojecten. 

Jouw achtergrond

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Je ervaring, vaardigheden en kwaliteiten zijn minstens zo belangrijk. Je hebt minstens 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, en hebt affiniteit met planvorming, procesmanagement en gebiedsgerichte processen.

Je hebt aantoonbare vaardigheid in het opzetten en leiden van multidisciplinaire projecten. Zowel op strategisch als op tactisch niveau ben je sterk. Je sociale overlegvaardigheden zorgen ervoor dat je kunt verbinden, overtuigen, weerstanden kunt overwinnen en kunt onderhandelen. Je kunt over projectbelangen heen kijken naar een groter geheel. Je politieke antenne staat altijd aan en je weet onze doelen actief te verbinden aan die van anderen.
Vaardigheid in het invullen van IPM-rollen is een pré. Je hebt een benaderbare persoonlijkheid, maar kunt wel opkomen voor je belang en dat van het waterschap. In je gebieds- en projectteam heb je niet alleen aandacht voor de zakelijke projectbeheersing , maar ook voor de omgang van en tussen je collega’s en teamleden. Je gaat actief met mensen uit je team en afdeling aan de slag om ze nog beter te maken. Je geeft makkelijk feedback en bent van nature in staat mensen optimaal in te zetten.
 

 

Je salaris

We zijn al eens uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie en wonnen vorig jaar de FUTURPROOF-award. Deze twee prijzen bewijzen dat we volop investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou!

Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt jouw jaarsalaris maximaal € 87.500,- bruto (functieschaal 12 van de salarisschalen waterschapspersoneel) bij een werkweek van 36 uur.
Dit is inclusief een Individueel KeuzeBudget van 21% (inclusief 8% vakantiegeld) om zelf te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen. En omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden, krijg je een Persoonsgebonden opleidingsbudget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook uitstekend. Je ontvangt een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer en we hebben een solide pensioenregeling. Als organisatie hebben we veel aandacht voor een goede balans tussen werk en privé.

 

Meer informatie en sollicitatie
Voor meer informatie bel je Bram Schlooz, Afdelingshoofd Grondzaken en Inrichting, tel 06-13671385. Solliciteren kan tot en met 17 juli, via onderstaande button. De eerste gespreksronde staat gepland op 20 juli en vindt bij voorkeur op kantoor plaats.
Vacaturedetails: Projectmanager bij Aa en Maas