Senior toezichthouder (aandachtsgebied industrie)
SectorVakspecialisten
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur36
Onze organisatie
Werken met water doet er toe! In het oosten van Brabant zorgt waterschap Aa en Maas voor veilig, voldoende en schoon water. We hebben voortdurend oog voor de wereld om ons heen en voor de uitdagingen die de toekomst brengt. We zijn ambitieus én betrouwbaar. Om onze doelen te bereiken, zien we erop toe dat onder meer de industriële bedrijven in ons gebied de wet- en regelgeving naleven. Dat wordt gedaan door onze afdeling Toezicht en Handhaving: een gezellig team van adviseurs, toezichthouders en BOA’s. Het team is volop in ontwikkeling en op zoek naar een nieuwe gedreven collega die bezig gaat houden met het toezicht op deze industriële bedrijven.

Vind jij het helemaal niet raar dat er wetten en regels rondom water zijn? Sterker nog: jij wilt je kennis en kunde graag inzetten om ervoor te zorgen dat ons watersysteem op orde blijft. Sta je je stevig in je schoenen en ben je in staat een boodschap duidelijk en doelgericht te verwoorden?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

 
Wat ga je doen
Binnen het waterschap ben je een belangrijke spil. Je werkt met allerlei afdelingen samen om vraagstukken op te lossen. Ook als er calamiteiten zijn, treed jij direct op. Als toezichthouder zorg je ervoor dat wet- en regelgeving nageleefd wordt. Onder andere door proactief in de auto te stappen om binnengekomen meldingen te controleren. Zie je gebreken of overtredingen, dan spreek je mensen hierop aan en/of neem je de nodige maatregelen. Daarom is het ook belangrijk dat je goed uitlegt waaróm die regels zo belangrijk zijn. Je knoopt dan ook regelmatig een goed gesprek aan met bedrijven.

Het werk van een senior toezichthouder is veelzijdig en geen enkele dag is hetzelfde waarbij je aandacht vooral uitgaat naar de industriële sector. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en richt je op de industriële bedrijven in ons werkgebied om de oppervlaktewaterkwaliteit en de doelmatige werking van rioolwaterzuiveringsinstallaties te beschermen. In handhavingszaken waarbij meerdere partijen zijn betrokken of die bestuurlijk gevoelig zijn, neem jij de touwtjes in handen.

Daarnaast werk je samen met je afdeling aan twee interessante uitdagingen: de implementatie van de Omgevingswet én het vergroten van de expertise binnen ons team op gebied van de industrie. Dit betekent ook dat je jouw eigen kennis van toezicht en handhaving deelt met collega’s en hen meeneemt in de ontwikkelingen. Zo dragen jullie samen bij aan een toekomstbestendig waterschap.
 
Jouw achtergrond
Je vindt het leuk om met mensen in gesprek te gaan en staat stevig in je schoenen, ook als je in actie moet komen bij overtredingen of meningsverschillen. Je begrijpt de wet- en regelgeving en waar wij als organisatie voor staan en kunt dit ook duidelijk uitleggen. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en rechtvaardigheidsbesef én je werkt en denkt oplossingsgericht. Verder ben je stressbestendig, doortastend en besluitvaardig, werk je graag in teamverband en vind je het ook leuk om zelfstandig op pad te gaan.

Handhaving beperkt zich niet tot kantooruren. Er wordt daarom van je verwacht dat je indien nodig ook buiten reguliere werktijden beschikbaar bent. Deelname in de wachtdienst is dan ook onderdeel van je functie.

Verder beschik je over HBO werk-/denkniveau en hebt een relevante opleiding afgerond. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring en affiniteit met de industriële sector. Jouw sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden zijn goed ontwikkeld en je hebt ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen. Daarnaast heb je je rijbewijs B en woon je in de (nabije) omgeving van het werkgebied van Waterschap Aa en Maas.

Waterschap Aa en Maas wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons waterschap.
 
Je salaris
We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie van 2018. Daarnaast wonnen we recent de FUTURPROOF-award. Deze twee prijzen bewijzen dat we volop investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou!
 
  • We bieden je een marktconform salaris, afgestemd op je opleiding en ervaring, en een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband en mogelijkheden om door te groeien.
  • Je krijgt een Individueel Keuze Budget (21% van je jaarsalaris). Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
  • Daarnaast heb je een ruim opleidingsbudget van €6.000,- per vijf jaar. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen.
  • Als toezichthouder beschik je over een eigen dienstauto en dienstkleding waarmee je in het veld het Waterschap vertegenwoordigd.
  • Je krijgt gezellige collega’s, gaat elke dag met plezier naar je werk en mag volop meedenken over de doorontwikkeling van ons team en werk.

 
Meer informatie en sollicitatie
Wil je meer weten over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Hettie de Vent (coördinator - industrie) op telefoonnummer 088 – 178 80 00.

Wil je solliciteren? Stuur ons dan uiterlijk 31 mei a.s. je sollicitatiebrief en CV. Dit kan via onderstaande button. De sollicitaties behandelen en beoordelen we op volgorde van binnenkomst. 

Kom je bij ons in dienst? Dan dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te kunnen leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 
Vacaturedetails: Senior toezichthouder (aandachtsgebied industrie) bij Aa en Maas