Leerling-medewerker beheer en onderhoud

Zie jij het zitten om lekker veel buiten te werken? Om veel contact te hebben met agrariërs? En om in de praktijk te leren hoe je sloten, beken en andere waterlopen op-en-top onderhoudt? Mooi. Want dat is precies wat je doet als leerling-medewerker beheer en onderhoud bij Waterschap Aa en Maas. In dit BBL-traject werk je vier dagen per week in het veld. En de vijfde dag volg je de mbo-opleiding Water- en groenbeheer/Watermanagement bij Helicon in Velp.
 

SectorLeerling (BBL)
StandplaatsLith
Aantal uur36-36
Wat ga je doen
Jouw werk is net zo afwisselend als de natuur in Oost-Brabant. De ene dag sta je met je laarzen in het water om te checken of sloten en duikers niet verstopt zitten, een dag later informeer je agrariërs dat onze maaimachines over hun land moeten om de slootkanten te maaien. En weer een andere keer controleer je de waterkwaliteit of bedien je stuwen en gemalen om het waterpeil te regelen. Voilà, het werk van een medewerker beheer en onderhoud in een notendop. Je loopt met ervaren collega’s mee om dit allemaal te leren.

Je hebt een belangrijke toezichtfunctie. En het leuke is dat je ’s morgens nooit kunt voorspellen hoe je dag er precies uit gaat zien. Je rijdt samen met collega’s door jullie rayon in Oost-Brabant. En het is vaak maar net wat jullie aantreffen. Zie je dat er iets in een sloot wordt geloosd? Is er ergens wateroverlast of juist sprake van droogte? Of moet een hekwerk bij een stuw worden gerepareerd? Dan kom jij in actie. Je zorgt dat alles weer aan de eisen en regels voldoet. De situatie die je aantreft registreer je zorgvuldig in de app op je tablet.

Bij ons district werken acht ervaren medewerkers beheer en onderhoud. Verschillende van hen hebben ook de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) doorlopen. Hét bewijs dat ook jij in vier jaar tijd kunt uitgroeien tot volwaardige medewerker beheer en onderhoud. We hebben helaas geen baangarantie.

 
Jouw achtergrond
De hele dag binnen op kantoor zitten? Nee, dat is niks voor jou. Jij bent een leergierig, handig buitenmens en staat het liefst op het land of in het water. In deze functie ga je de boer op: je legt proactief contact met agrariërs, want veel sloten, beken, stuwen en duikers grenzen aan hun terrein. Je deinst er niet voor terug om het gesprek aan te gaan, ook niet als je merkt dat iemand het er niet meteen mee eens is dat we bijvoorbeeld op zijn of haar land de sloten gaan schoonmaken. Jouw overtuigingskracht komt hierbij goed van pas.
Verder heb je:
 • Interesse voor en affiniteit met het waterschapswerk.
 • Digitale vaardigheden, zoals kennis van computers en handigheid met het werken met een tablet.
 • Gevoel voor techniek, je bent handig en kunt kleine reparaties zelf uitvoeren.
 • Interesse voor zowel agrarische als ecologische belangen
 • Een rijbewijs B en een zwemdiploma.
Je salaris
Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? En vind je het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Dan is Aa en Maas dé plek waar je moet zijn! We zijn uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van Nederland in 2018 en we wonnen de FUTURPROOF-award omdat we voorop lopen met verjonging en toekomstgericht zijn.
 
Het eerste jaar ontvang je een bruto jaarsalaris van maximaal € 37.699,- bij een werkweek van 36 uur. Dit is inclusief het Individueel Keuzebudget (IKB) ( dit is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld)) op je bruto jaarsalaris om zelf te besteden aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
 
Verder krijg je een:
 • Een jaarcontract, met de mogelijkheid tot een verlenging voor de duur van je BBL-traject niveau 4. De opleidingsduur, en dus ook de contractduur, is maximaal 4 jaar.
 • Volledige vergoeding van je mbo-opleiding Water en Groenbeheer/Watermanagement bij Helicon.
 • Solide pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
Meer informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jos van der Stappen, district Hertogswetering, via telefoonnummer 06-10455086.  Solliciteren kan tot en met 28 mei a.s. via onderstaande button.
LET OP! De eerste gesprekken staan gepland op woensdag 9 juni, houd hier rekening mee.
 
Bijzonderheden
 • Van nieuwe medewerkers wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.
 • De vacature is zowel in- als extern opengesteld.
   
  Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Vacaturedetails: Leerling-medewerker beheer en onderhoud bij Aa en Maas