Programmeur/Senior besturings- en elektrotechniek
Het leven makkelijker en beter automatiseren voor onze beheerders.
SectorVakspecialisten
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur36
Onze organisatie
Waterschap Aa en Maas werkt aan een veilige, mooie en schone leefomgeving met water als grondstof voor de gebruikers in ons gebied. We ontdekken steeds vaker dat nieuwe technologie en procesautomatisering ons daarbij kunnen helpen. Middels drones, kunstmatige intelligentie en virtual reality zetten wij rasse schreden in de digitale transformatie. Tegelijkertijd moet het wel veilig en doen we ook mee in de race rondom cyber security. De basis op orde en een betrouwbaar beheer zijn dan belangrijke pijlers. Ben jij iemand die in een dynamische omgeving gezamenlijk met je collega’s ons waterschap een betrouwbaar een werkend systeem wil beheren, dan zoeken wij jou.

Wat is automatisering bij Waterschap Aa en Maas?
De volledig geautomatiseerde (afval)watervoorziening behelst o.a. het centraal automatiseren van meet- en regelsystemen van de diverse (afval-)waterstromen, een uitgebreid productie-informatiesysteem, gestandaardiseerde besturingsoplossingen, uniforme bediening en bewaking, netwerkinfrastructuur en informatiebeveiliging. De ProcesAutomatisering (PA) is met name gebaseerd op Siemens PCS7 en TMX. PCS7 is een geïntegreerde besturingssysteem van Siemens voor toepassingen in de (proces)industrie. TMX is een modulair hard- en software concept voor beheer en monitoring op afstand: telecontrol en telemetrie.
 
 
Wat ga je doen
Binnen het team van PA-beheer houd je je bezig met alle operationele beheerprocessen, welke noodzakelijk zijn voor een goed beheer van de vele procesautomatiseringsinstallaties (hardware, netwerken, systeem- en applicatiesoftware). Je helpt storingen oplossen en knelpunten te voorkomen. Als bewaker van een ongestoord werkende (afval-)watervoorziening is security ook een belangrijk aspect in je dagelijks werk. Tevens zorg je voor de afstemming met gebruikers, installatiebeheer en de lCT-afdeling. Je bent kennisdrager van het automatiseringsconcept van de sector t.b.v. volautomatische procesvoering en bent mede daardoor in staat het operationele beheer te monitoren, modificaties te begeleiden en vanuit je beheerverantwoordelijkheid te participeren in PA-gerelateerde projecten. Tevens maak je onderdeel uit van de storingsdienst.

Wie ben je?
 • Je spreekt de taal van procesautomatisering maar ook van planvormers, waterbeheerders en managers. Simpel gezegd, jij kan de wensen van beheer vertalen in programmeertaal en er voor zorgen dat onze systemen voldoen aan de wensen van onze beheerders.
 • Je wordt blij van storingen oplossen en de basis op orde maken.
 • Watersysteem (watergangen) en Waterketen (Rioolwaterverwerking) zijn op dit moment verschillend geautomatiseerd. Jij bent thuis in beide werelden en talen en kan deze met elkaar verbinden.
 • Je kunt functioneel denken en systematisch analyseren. Je bent kwaliteitsgericht, pakt zaken professioneel aan en hebt affiniteit met onderhoud en installatiebeheer. Daarnaast ben je een teamspeler, waardoor je in samenwerking met anderen tot
  gedragen oplossingen kunt komen.
 • Je bent iemand die goed communiceert met collega’s en klanten, goed doorvraagt en analyseert wat de vraag of oorzaak is achter de vraag.

 
Jouw achtergrond
 • Je bent een ervaren en gedreven procesautomatiseerder
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en een opleiding op het gebied van procesautomatisering, meet- en regeltechniek of industriële automatisering, aangevuld met relevante proceskennis en enkele jaren relevante ervaring.
 • Je hebt ruime ervaring met PLC- en Scada- en telemetriesystemen en kan programmeren in de volgende talen C-scripting, Visual Basic Scripting (VBS, VBScript).
 • Je hebt kennis van Siemens PCS-7, S7 WinCC en/of TMX.
 • Kennis van GE historians, VMware, ITIL systeembeheer, OTAP-omgevingen, Citrix virtuele omgeving en Windows is een pré.
 • Circa 5 jaar werkervaring in het vakgebied.
 • Je bent enthousiast, kan goed met mensen omgaan, slim en stressbestendig. Je bent ervaren op het gebied van informatiebeveiliging, netwerkbeheer en datastromen en kunt dit direct inzetten en toepassen.

 
Je salaris
We bieden je een vaste functie, waarbij we starten met een tijdelijke aanstelling van één jaar. Afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties bedraagt je bruto jaarsalaris, inclusief individueel keuzebudget (IKB), maximaal € 64.800,- bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 10). Het IKB is een toeslag van 20% op je bruto jaarsalaris die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld extra verlof te kopen of je salaris aan te vullen.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo krijg je een tegemoetkoming in je reiskosten woon-werkverkeer, een thuiswerkvergoeding en hebben wij een solide pensioenregeling.

Omdat we persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit heel belangrijk vinden, krijg je een persoonsgebonden basisbudget (PBB) van €5.000,- per vijf jaar.

 
Meer informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ivo Dellemann, afdelingshoofd Ontwerp en Realisatie, telefoonnr. 073 615 6930.
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV uiterlijk  25 april a.s. naar Waterschap Aa en Maas. Dit kan via onderstaande button.

Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Wij zijn een diverse organisatie. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons waterschap.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Vacaturedetails: Programmeur/Senior besturings- en elektrotechniek bij Aa en Maas