Systems engineering specialist
SectorVakspecialisten
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur36
Onze organisatie
In het oosten van Brabant zorgt waterschap Aa en Maas voor veilig, voldoende, schoon en natuurlijk water. Wij zijn een ambitieuze organisatie die het maatschappelijk belang optimaal wil dienen. Wij leveren dagelijks een hoog niveau van betrouwbaarheid en staan tegelijkertijd, met het oog op de toekomst, steeds weer voor nieuwe uitdagingen.

De afdeling Ontwerp & Realisatie is verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van bouwprojecten in waterketen (waterzuivering) en watersysteem (dijken en watergangen). Daarnaast trekken we innovatieve projecten in de planvormings- en uitvoeringsfase. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van nieuwe concepten om grondstoffen uit afvalwater te winnen en/of nieuwe samenwerkingsvormen met nieuwe partners voor medicijnresten verwijdering uit afvalwater of gebiedsontwikkeling zoals beekherstel droogte en wateroverlast op te lossen.

 
Wat ga je doen
Ben jij de engineer van de toekomst? Iemand die op zoek is naar de ‘ waarom-vraag’, durft door te vragen en met mensen om kan gaan?
Jouw bloed gaat sneller stromen als je informatie kan structuren je vast kunt bijten in het systematisch en herleidbaar ontwerpen van maatschappelijke waardevolle projecten. Projectmatig werken is je op het lijf geschreven. Herken je dit? Dan ben jij de specialist die we zoeken!

Wij zoeken een specialist die systems engineering (SE) bij ons gaat inrichten en borgen als onderdeel van de werkwijze van met name de afdeling Ontwerp en Realisatie. Want werken met water vraagt steeds meer om een betere en herleidbare sturing van informatie stromen en ontwerp keuzes.

Als SE-specialist ben je verantwoordelijk voor het inrichten en de borging van Systems Engineering (SE) binnen projecten en maakt dit onderdeel van onze werkwijze. Je ondersteunt projectteams bij het toepassen van SE. Je coacht en leidt medewerkers van de afdeling op, op het gebied van SE. Je bent in staat om een verandering op afdelingsniveau op een effectieve manier door te voeren. Je bent daarbij scherp op de inhoud en zacht op de relatie. Je bent aanspreekpunt voor SE en stelt mede de doelen voor de ontwikkeling van de afdeling en het waterschap. Daarnaast ben je ook applicatiebeheerder van de benodigde beheersystemen.    

 
Jouw achtergrond
 • Je beschikt over een HBO- of academisch werk- en denkniveau en hebt een relevante technische opleiding (bv. civiele techniek, technische bedrijfskunde of land- en watermanagement).
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met de methodiek van Systems Engineering en de wijze van specificeren.
 • en ervaring met het doorvoeren van veranderingstrajecten.
 •  Je bent in staat om de vaardigheden van het functioneel specificeren over te dragen aan andere medewerkers.
 • Je kent de wereld van opdrachtgevers in de publieke sector en complexe GWW-projecten en het ervaring met verschillende aanbestedings- en contractvormen.
 • Je hebt ervaring met Relatics.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen, hebt overtuigingskracht en kunt makkelijk schakelen van helikopterview naar objectdetails.
Je bent een teamspeler die kritisch is, initiatief neemt en humor heeft.

 
Je salaris
We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie van 2018. We geloven dat dit (mede) komt doordat we investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou! 
 • Een leuk, betrokken en samenwerkingsgericht team met oog voor het inzetten van ieders competenties en talenten.
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het jaarsalaris maximaal € 73.368.- bruto, bij een volledige dienstverband van 36 uur per week ( functieschaal 11). Deze bedragen zijn inclusief Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris om zelf te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
 • Daarnaast ontvang je een ruim opleidingsbudget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
 • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo krijg je een tegemoetkoming voor de kosten van woon-werkverkeer en hebben we een solide pensioenregeling.

 
Meer informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Ivo Dellemann, Afdelingshoofd Ontwerp & Realisatie, telefoon 06 22 79 05 41.
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je CV en motivatie uiterlijk 7 maart a.s. aan het cluster P&O. Dit kan via onderstaande button.
 
Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 
Vacaturedetails: Systems engineering specialist bij Aa en Maas