Beleidsadviseur Waterveiligheid/Instandhouding
SectorAdviseur
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur36
Onze organisatie
Jouw bloed gaat sneller stromen als het water stijgt. Calamiteitenzorg, instandhouding en beheer van keringen is je op het lijf geschreven. Van waterschap-overstijgend samenwerken en afstemmen word je warm en je bent kritisch zonder de hoofdlijn uit het oog te verliezen. Herken je dit? Dan ben jij de beleidsadviseur die we zoeken!

Waterschap Aa en Maas zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het oostelijk deel van Noord-Brabant. Een pittige opgave, want het klimaat verandert en dat vraagt om integrale, gebiedsgerichte oplossingen op het gebied van instandhouding en beheer en een effectief hoogwaterbestrijdingsplan.

 
Wat ga je doen
Als beleidsadviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de kaderstelling en implementatie van instandhouding en beheer van onze primaire en regionale keringen. Jij werkt ons hoogwaterbestrijdingsplan nader uit en geeft vorm aan beheermaatregelen. Je voert vervolgonderzoek uit o.b.v. de toetsing van onze regionale keringen en stemt hierbij af met de provincie. Jouw inzichten vertaal je in heldere bestuurlijke keuzes in samenspraak met je collega-adviseurs.
 
Als beleidsadviseur:
 • Organiseer je samen met collega’s oefeningen voor o.a. dijkwachten en aannemers, werk je het hoogwaterbestrijdingsplan nader uit en ga je aan de slag met de acties die daar uit voort komen.
 • Coördineer je vervolgonderzoek o.b.v. de toetsing regionale keringen, onderzoek voor Richtlijn Overstromingsrisico’s en de impact van hogere waterstanden op het stelsel van regionale keringen.
 • Maak je een aanpak voor ongewenste graverij in en nabij onze keringen door dieren. Samen met provincie, RWS en andere waterschappen stem je de aanpak af en rol je deze uit. Je stemt hierbij af met ecologen, watersysteemadviseurs en dijkbeheerders. Je volgt de landelijke onderzoeken en kennisontwikkeling actief en levert input in onze dijkversterkingsprojecten om ongewenste graverij zo veel mogelijk te voorkomen c.q. schade te beperken
 • Stel je een bomen- en groenplan op voor onze dijken.

 
Jouw achtergrond
Jij hebt een hbo-/wo-diploma met bij voorkeur een achtergrond in waterbouw/watermanagement Daarnaast:
 • heb je minimaal vijf jaar werkervaring bij voorkeur in het speelveld waterveiligheid/beheer;
 • werk je resultaatgericht vanuit overzicht en structuur en stuur je op tijdig boeken van de juiste inhoudelijke resultaten;
 • kun je goed analyseren en gestructureerd rapporteren;
 • ben je in staat om technische onderwerpen uit te leggen aan niet-experts en kun je informatie van specialisten vertalen naar plannen, oefeningen en bijeenkomsten;
 • ben je een echte verbinder binnen en buiten het waterschap en heb je gevoel voor organiseren en samenwerking;
 • heb je integrale kijk op de beleids- en beheeropgaven en heb je oog voor de omgeving;
 • heb je gevoel voor verhoudingen binnen een politieke-bestuurlijke organisatie;
 • kun je schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.

 
Je salaris
We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie van 2018. We geloven dat dit (mede) komt doordat we investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou! 
 • Een leuk, betrokken en samenwerkingsgericht team met oog voor het inzetten van ieders competenties en talenten.
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt jouw jaarsalaris maximaal € 73.368,- bruto bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11 van de salarisschalen Waterschapspersoneel). Dit bedrag is inclusief Individueel Keuze Budget (IKB).
 • Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris om zelf te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
 • Daarnaast ontvang je een ruim opleidingsbudget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
 • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo krijg je een tegemoetkoming voor de kosten van woon-werkverkeer en hebben we een solide pensioenregeling.
 
 
Meer informatie en sollicitatie
Meer weten? Bel met Frans Jorna, Afdelingshoofd Waterveiligheid, telefoonnummer 06 – 46 24 19 87.
Ben je enthousiast? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 25 oktober a.s. aan het cluster P&O. Dit kan via onderstaande button. De sollicitatiegesprekken zijn in de week daarna.
 
Word jij onze nieuwe collega? Dan moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan kunnen leveren.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Vacaturedetails: Beleidsadviseur Waterveiligheid/Instandhouding bij Aa en Maas