Medewerker waterloket
SectorVakspecialisten
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur32-36
Onze organisatie
Ben jij flexibel, klantgericht en accuraat?  Zie jij het als een uitdaging om zowel administratieve ondersteuning te leveren als eigen producten en zaken op te pakken? Dan zoeken wij jou!
 
Wij zijn op zoek naar een Medewerker Waterloket die voor 32 tot 36 uur (0,89 tot 1 fte) ons team komt versterken.

Je gaat werken binnen de afdeling Planadvies en Vergunningen van waterschap Aa en Maas. Deze afdeling zorgt ervoor dat de waterbelangen in de ruimtelijke planfase geborgd worden én dat de meer gedetailleerde plannen van initiatiefnemers worden getoetst op technische en juridische aspecten. Op deze manier leveren wij een belangrijke bijdrage aan onze kerntaken als het behouden van droge voeten en het zorgen voor schoon en voldoende water.
De afdeling werkt ambitieus aan een professionele, toekomstbestendige en dienstverlenende taakuitvoering. Met de Omgevingswet op komst en de steeds groter wordende betrokkenheid van burgers en bedrijven worden we hiertoe ook voldoende uitgedaagd! Om dit voor elkaar te krijgen verbeteren wij continu onze plannen, processen en systemen, implementeren wij de kwaliteitscriteria en bouwen wij verder aan expertise binnen ons team. Vanwege de samenhang in diverse werkprocessen, werk je ook veel samen met de afdeling Handhaving.

 
Wat ga je doen
Jouw veelzijdige en dynamische job bestaat primair uit de volgende activiteiten:
 
Aanspreekpunt klanten
Met je collega’s ben je tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar voor klantvragen. Dit kunnen vragen zijn over het proces van de aanvraag van een vergunning, en ook inhoudelijke vragen. Afhankelijk van de inhoud van de vraag, de beschikbare gegevens in het systeem en/of je eigen kennisniveau beantwoord je deze zelf of speel je de vraag door naar een directe collega. De klant kan een burger, bedrijf of overheid zijn, en ook een collega van een andere afdeling die namens het waterschap werkzaamheden gaat uitvoeren.
Hoe dan ook, jij vindt het belangrijk dat iedere vraag of opmerking een goed vervolg krijgt. 
 
Administratieve ondersteuning
In ons vergunningverlenings- en planvormingsproces zitten (nog) behoorlijk wat digitale administratieve stappen. In dit proces is het jouw rol om samen met de vergunningverleners, adviseurs ruimtelijke plannen en (juridisch) adviseurs te zorgen dat deze processen goed ondersteund worden. Waar nodig verleen jij (administratieve) ondersteuning, waardoor jij één van de kennishouders bent met betrekking tot ons postregistratie- en zaaksysteem. Vanuit deze rol kun jij ook wat vinden van efficiëntie en dat doe je dan ook. Je durft de juiste vragen te stellen en je bent nieuwsgierig naar vernieuwing.
 
Behandelen van meldingen
Waar vroeger voor alle activiteiten nabij een dijk of sloot een vergunning nodig was, is tegenwoordig steeds vaker een melding voldoende. Met deze melding geeft een initiatiefnemer aan welke activiteiten hij of zij op welke locatie wilt gaan verrichten. Jij beoordeelt deze melding en bij een akkoord handel je de zaak ook verder af. Als je niet akkoord bent met de inhoud van de melding, overleg je de vervolgstappen met een vergunningverlener. Dit vraagt van jou dat je inhoudelijke kennis moet opbouwen van de wet- en regelgeving die wij inzetten om ons watersysteem te beschermen. Affiniteit met en nieuwsgierigheid naar ons watersysteem en de doelen en belangen die wij dienen is dus wel vereist!

 
Jouw achtergrond
  • Je geniet ervan als je de dingen voor elkaar krijgt;
  • Je beschikt over een gezonde dosis zelfvertrouwen;
  • Je bent flexibel want ad hoc zaken zijn heel normaal;
  • Je bent sociaal sterk en schrikt niet van een beetje weerstand;
  • Je ziet ieder klantcontact als een mogelijkheid om te helpen en waar nodig te overtuigen;
  • Jouw schriftelijke vaardigheden zijn voldoende ontwikkeld en je hebt ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen;
  • Je beschikt in ieder geval over aantoonbaar MBO-niveau;
  • Een achtergrond in het werkveld van het waterbeheer is een pré.

 
Je salaris
Waterschap Aa en Maas staat met haar voeten in het gebied en werkt aan een daadkrachtige, toekomstbestendige en kostenbewuste organisatie. En dat vraagt van iedereen die bij ons werkt
om persoonlijk leiderschap om door te ontwikkelen, zowel persoonlijk als met elkaar. Onze taken planadvies en vergunningverlening zijn sterk in ontwikkeling en daarmee ook jouw rol. Teamspirit en de nodige humor vinden wij belangrijk, want we doen het samen. Wij bieden jou uitdaging en leuke collega’s!

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto jaarsalaris, inclusief Individueel Keuzebudget (IKB), maximaal € 45.576,- bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (schaal 7 van de salarisschalen waterschapspersoneel).
Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of er voor kiezen dit bedrag uit te laten betalen.
 
Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Je ontvangt een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer en hebben wij een solide pensioenregeling.
Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden, krijg je een Persoonsgebonden BasisBudget (PBB) van € 5000,- per vijf jaar.

 
Meer informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Mieke Baumann, Afdelingshoofd Planadvies en Vergunningen, telefoonnr. 06-39697174.
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je CV en motivatie uiterlijk 31 augustus a.s. naar Waterschap Aa en Maas. Dit kan via onderstaande button.
 
De 1ste gespreksronde vindt plaats op donderdag 10 september 2020 en de 2de gespreksronde op maandag 14 september 2020.
 
Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Vacaturedetails: Medewerker waterloket bij Aa en Maas