Juridisch adviseur
SectorAdviseur
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur36
Onze organisatie
Bijt jij je graag vast in complexe en bestuurlijk gevoelige handhavingszaken? Heb je een juridische opleiding en werkervaring én affiniteit met water? Dan zoeken we jou!

Je gaat werken bij het team Toezicht en Handhaving. Dit team staat voor het handhaven van wet- en regelgeving op het gebied van waterkering, waterkwaliteit en -kwantiteit. Samen met je collega’s houd je je bezig met gedragsbeïnvloeding van met name de agrarische sector en de industrie, maar ook gemeenten en particulieren horen erbij. Je draagt graag een steentje bij aan slim inspelen op ontwikkelingen en kwaliteitsverbeteringen binnen ons team en het waterschap.

 
Wat ga je doen
Als een echte handhavingsjurist ben jij verantwoordelijk voor onze juridische kwaliteit en verzorg je bestuursrechtelijke handhavingsbeschikkingen. Je handelt bezwaarschriften af en vertegenwoordigt het waterschap in (hoger) beroepszaken. Ook ben je adviseur en sparringpartner voor collega’s en bestuur, vooral als het gaat om onze eigen wet- en regelgeving (de Keur). Naast je juridische taak ben je verantwoordelijk voor beleidsmatige dossiers en vertaal je nieuwe wet- en regelgeving, waaronder de Omgevingswet, naar ons werk. Dit doe je samen met je collega, die je coacht waar nodig. 
  
 
Jouw achtergrond
Jij hebt uitstekende advies- en communicatievaardigheden, kunt goed schakelen op verschillende niveaus en verplaatst je makkelijk in je gesprekspartner. Je bent proactief en denkt in oplossingen. Daarnaast beschik je over overtuigingskracht en bestuurlijke sensitiviteit.
Je hebt een juridische opleiding op academisch niveau doorlopen en minimaal 3 jaar werkervaring binnen het vakgebied. Daarnaast heb je kennis van bestuursrecht en affiniteit met de beleidsgebieden milieu en/of waterbeheer. De Waterwet en Omgevingsrecht heb je onder de knie of je verdiept je daar graag in.

 
Je salaris
We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie van 2018. We geloven dat dit (mede) komt doordat we investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou! 
  • Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt jouw jaarsalaris maximaal € 73.368.- bruto bij een werkweek van 36 uur. Dit bedrag is inclusief Individueel Keuze Budget (IKB).
  • Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris om zelf te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
  • Daarnaast ontvang je een ruim opleidingsbudget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
  • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo krijg je een tegemoetkoming voor de kosten van woon-werkverkeer en hebben we een solide pensioenregeling.
 
 
Meer informatie en sollicitatie
Wil je meer weten over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Petra Kamsma, afdelingshoofd Toezicht en Handhaving, telefoon 088 – 178 80 00.
Wil je solliciteren? Stuur ons dan je CV en motivatie. Dit kan via onderstaande button.
 
Word jij onze nieuwe collega? Dan dien je een Verklaring Omtrent het  Gedrag (VOG) aan te kunnen leveren.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 
Vacaturedetails: Juridisch adviseur bij Aa en Maas