Beleidsadviseur waterveiligheid
SectorAdviseur
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur36
Onze organisatie
Jouw bloed gaat sneller stromen als het water stijgt. Hydraulische modelberekeningen koppelen aan de praktijk van ruimtelijke plannen maken is je op het lijf geschreven. Van waterschap-overstijgend samenwerken en afstemmen word je warm en je bent kritisch zonder de hoofdlijn uit het oog te verliezen. Herken je dit? Dan ben jij de beleidsadviseur die we zoeken!

Waterschap Aa en Maas zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het oostelijk deel van Noord-Brabant. Een pittige opgave, want het klimaat verandert en dat vraagt om integrale, gebiedsgerichte oplossingen. Om aan de nieuwe landelijke veiligheidsnormen te voldoen en bewoners te beschermen tegen overstromingen, zijn we bezig met grote waterveiligheidsprojecten, zoals Meanderende Maas en Cuijk-Ravenstein. In totaal brengen we 110 km primaire waterkeringen langs de Maas en 72 km regionale kering op orde.


 
Wat ga je doen
Als beleidsadviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de kaderstelling voor de projecten. Jij zorgt voor inzicht in het afvoerregime van de Maas en de effecten daarop van maatregelen aan de dijken en in de rivier. Hierbij kijk je verder dan het riviertraject tussen Boxmeer en Waalwijk. Jouw inzichten vertaal je in heldere bestuurlijke keuzes in samenspraak met je collega adviseurs.
 
Als beleidsadviseur waterveiligheid/Maas:
 • verkrijg je inzicht in toekomstige waterstanden bij hoogwater op de Maas en initieer je onderzoek naar onder meer de actualisatie van de hydraulische ontwerpbelasting voor de dijken;
 • ontwikkel je met collega’s, directie en dagelijks bestuur een visie op het omgaan met onzekerheden rondom waterstanden voor projecten binnen het hoogwaterbeschermingsprogramma, resulterend in concrete uitgangspunten;
 • reflecteer je kritisch en stuur je zo nodig bij inzake uitgangspunten bij modelberekeningen en  plannen langs de Maas die effect hebben op waterstanden bij hoogwater;
 • stuur je onderzoek aan naar een nieuwe aansluiting van de Maasdijk op de hoge gronden;
 • stimuleer je een (inter-)nationale stroomgebiedsaanpak en draag je bij aan inzicht in de hoogwaterafvoer in het regionale systeem rondom ’s-Hertogenbosch. Daaronder vallen overstromingsberekeningen voor de Europese Richtlijn Overstromingsrisico’s (ROR) en maatgevende waterstanden voor de regionale waterkeringen;
 • blijf je op de hoogte van (landelijke)ontwikkelingen door regelmatig kennis uit te wisselen met collega’s van andere waterschappen en Rijkswaterstaat en zet je deze in voor je werk bij Aa en Maas.

 
Jouw achtergrond
Jij hebt een hbo-/wo-diploma in bijvoorbeeld hydrologie, aardwetenschappen of waterbouw en minimaal vijf jaar werkervaring in het speelveld waterveiligheid of hydrologie. Daarnaast:
 • werk je resultaatgericht en stuur je op tijdig boeken van de juiste inhoudelijke resultaten;
 • kun je goed analyseren en gestructureerd rapporteren;
 • ben je in staat om technische onderwerpen uit te leggen aan niet-experts;
 • zoek je samenwerking met dijkspecialisten en hydrologen binnen en buiten het waterschap;
 • heb je integrale kijk op de waterveiligheidsopgaven en oog voor de omgeving;
 • heb je gevoel voor verhoudingen binnen een politieke-bestuurlijke organisatie.
 

 
Je salaris
We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie van 2018. We geloven dat dit (mede) komt doordat we investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou!
 
 • Een leuk, betrokken en samenwerkingsgericht team met oog voor het inzetten van ieders competenties en talenten.
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt jouw jaarsalaris maximaal € 73.368,- bruto bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11 van de salarisschalen Waterschapspersoneel per 01-07-2020). Dit bedrag is inclusief Individueel Keuze Budget (IKB).
 • Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris om zelf te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
 • Daarnaast ontvang je een ruim opleidingsbudget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
 • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo krijg je een tegemoetkoming voor de kosten van woon-werkverkeer en hebben we een solide pensioenregeling.

 
Meer informatie en sollicitatie
Meer weten? Bel met Frans Jorna, Afdelingshoofd Waterveiligheid, telefoonnummer 06 – 46 24 19 87.

Contactinfo
Ben je enthousiast? Stuur dan je CV en motivatie uiterlijk 6 juli a.s. aan het cluster P&O. Dit kan via onderstaande button.
De sollicitatiegesprekken zijn in de week van 13 juli. 
 
Word jij onze nieuwe collega? Dan moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan kunnen leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Vacaturedetails: Beleidsadviseur waterveiligheid bij Aa en Maas