Technisch manager waterveiligheid
Jouw bloed gaat sneller stromen als je je vast kunt bijten in complexe dijkversterkingsprojecten. Je beschikt over gedegen kennis van dijktechnieken. Projectmatig werken is je op het lijf geschreven. Je hebt oog voor resultaten, verschillende belangen en innovatie. Herken je dit? Dan ben jij de technisch manager die we zoeken!
SectorProjectleider
Standplaats's-Hertogenbosch
Aantal uur36
Onze organisatie
Waterschap Aa en Maas zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het oostelijk deel van Noord-Brabant. Een pittige opgave, want het klimaat verandert en dat vraagt om integrale, gebiedsgerichte oplossingen. Om aan de nieuwe landelijke veiligheidsnormen te voldoen en bewoners te beschermen tegen overstromingen, zijn we bezig met grote waterveiligheidsprojecten, zoals Ravenstein-Lith en Cuijk-Ravenstein. In totaal brengen we 110 km primaire waterkeringen langs de Maas en 70 km regionale kering op orde.

 
Wat ga je doen
Als technisch manager dijkversterkingen speel je hierbij een doorslaggevende rol. Jij vertaalt technische doelstellingen uit het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) naar de dijkversterkingsprojecten in ons gebied en je bent verantwoordelijk voor de technische en ruimtelijke haalbaarheid en maakbaarheid.
 
Als technisch manager:
 • geef je sturing aan de vertaling van technische aspecten als nieuwe veiligheidsnormen, innovaties, beleidsveranderingen en ontwerprichtlijnen naar kaders en uitgangspunten voor de dijkversterkingsprojecten.
 • zorg je voor de inhoudelijke onderbouwing bij keuzes en neem je daarin ook de bestuurlijke aspecten en wensen van bewoners, ondernemers en andere overheden mee. Zo creëer je draagvlak.
 • ben je in staat om technische vraagstukken uit te leggen aan niet-experts en neem je actief deel aan informatie- en bewonersbijeenkomsten.
 • werk je resultaatgericht en stuur je op het tijdig boeken van de juiste inhoudelijke resultaten.
 • bewaak je de uitgangspunten van en de integraliteit tussen de verschillende projecten en heb je continu oog voor deadlines, risico’s, financiële haalbaarheid, innovaties en personele capaciteit.
 • stem je kort-cyclisch zaken af met de beheerorganisatie die na afronding van projecten de dijken in beheer neemt, bijvoorbeeld bij de toepassing van nieuwe technieken/ontwerprichtlijnen.
 • blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties door regelmatig kennis uit te wisselen met collega’s van andere waterschappen, Rijkswaterstaat, HWBP en diverse kennisinstellingen. Je vertaalt deze ontwikkelingen naar toepassingen binnen het programma van ons waterschap.


 
Jouw achtergrond
 • Een hbo-/wo-diploma in bijvoorbeeld waterbouw of civiele techniek en minimaal vijf jaar werkervaring als technisch manager bij voorkeur in dijkversterkingsprojecten.
 • Ervaring met Systems Engineering en optimalisatie van het dijkontwerp in relatie tot value engineering en de levenscyclus is een pré.
 • Overzicht en ervaring op het ontwerpwerk en begeleiding hiervan.
 • Uitstekende kennis van projectmatig werken.
 • Een integrale kijk op dijkversterking en oog voor maatwerk en omgeving.
 • Gevoel voor verhoudingen binnen een politieke organisatie.
 • Je bent een teamspeler die binnen het IPM-team en de afdeling Waterveiligheid optimaal samenwerkt.

 
Je salaris
We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de Beste overheidsorganisatie van 2018. We geloven dat dit (mede) komt doordat we investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou! 
 • Een leuk, betrokken en samenwerkingsgericht team met oog voor het inzetten van ieders competenties en talenten.
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt jouw jaarsalaris maximaal € 82.267,- bruto bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 12 van de salarisschalen Waterschapspersoneel). Dit bedrag is inclusief Individueel Keuze Budget (IKB).
 • Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris om zelf te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
 • Daarnaast ontvang je een ruim opleidingsbudget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
 • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo krijg je een tegemoetkoming voor de kosten van woon-werkverkeer en hebben we een solide pensioenregeling.

 
Meer informatie en sollicitatie
Meer weten? Bel met Frans Jorna, Afdelingshoofd Waterveiligheid, telefoonnummer 06 – 46 24 19 87.

Ben je enthousiast? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 1 juni a.s. aan het cluster P&O. Dit kan via onderstaande button. De sollicitatiegesprekken zijn in de week van 8 juni 2020.
 
Word jij onze nieuwe collega? Dan moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan kunnen leveren.
 
 
Vacaturedetails: Technisch manager waterveiligheid bij Aa en Maas